Hostess @ Wildfire + Floating

Måndag 2013-08-19, kl 23:21
 
Mitt första pass på Wildfire blev lite tidigare än tänkt! 
De hade supermycket att göra i lördags, och trodde att det skulle vara lika mycket igår så jag fick vara värdinna där igår. Alltså hälsa gärsterna välkomna och placera dem vid borden osv, även hjälpa till med övrigt som behövs göras i restaurangen. Det var inte alls mycket att göra igår dock...vi hade en liten rush och sen var det dött igen, men det var ju första gången någonsin jag gjorde något liknande jobb så det var nog bra!
 
Såhär ser det ut inne i en del av Wildfire :)
Bild från google
 
Först var det bara lugnt, sen helt plötsligt fick jag en stor telefonorder(vilket jag inte var beredd på att ta-jag kan inte menyn alls) samtidigt som massa folk kom in genom dörren så det blev lite stressigt för en stund(!), så jag fick en uppfattning om hur det kommer att vara sen.. Det var nog bra att det dog ut strax igen, det gav mig tid att tänka igenom det och insé hur jag ska tänka och agera i den situationen nästa gång, -hade det fortsatt vara stressigt hela tiden så hade jag inte hunnit tänka till utan bara agerat och hoppats på det bästa. och det hade förmodligen inte blivit kanonbra, eftersom alla gör fel när man lär sig (!) men det hade nog avskräckt mig lite. Nu han jag istället reflektera och fråga Michelle (vår chef) direkt efter om det jag inte kände mig säker på.
Så det kändes bara kul, jag kan absolut tänka mig att göra detta till vintern, även om varje kväll blir lite stressig!:) Jag lär mig saker fort och så fort jag har lärt mig något så tycker jag om att hålla tempot uppe, det ger mig extra energi, en bra cirkel! :D
 
Jag fick även tid att hjälpa till med de andra sakerna, städa bort, duka upp bord, lära mig mer om menyn och hur det fungerar i restaurangen - jag har ju aldrig jobbat i restaurang alls. Så nu vet jag vad jag ska göra när jag får en stund över! 
 
 
Men igår innan jag jobbade i Wildfire så jobbade jag i cafét, så det blev 14 timmars jobb igår! (inklusive 2 st halvtimmesraster), och imorse öppnade jag cafét igen kl 7.30, gissa om jag var trött??
men jag fick extrabetalt för övertid + 40 dollar i driks (får en viss procent på hela kvällens försäljning) + jag hade kul och fick hänga med Younes, Ryan, Jason och Michelle + jag lärde mig något nytt. Så det var absolut värt att vara trött idag för:D 
 
Efter jobbet idag tog jag mig sakta men säkert hemmåt, blev en del stopp på vägen, det finns alltid massa folk att prata med. Och sen efter det har jag bara degat hemma och ska strax sova:) 
 
.
 
 

 
Jag kollade igenom min telefon förrut och insåg att jag inte har berättat om:
 
Floating!
I den här ån/forsen flöt vi förra veckan! Det finns en sträcka som de flesta brukar ta, så man ställer en bil vid slutet, sen kör man upp den/de andra bilarna till starten. Alla har med sig något att flyta på, och helst något att paddla med för att inte åka in i kanterna.
   Det är väldigt populärt och alla älskar det! Man bara sitter där på sin flytgrej (vi hade en liten båt), har med sig något att dricka och lite snacks, tjötar, solar och bara njuter! Det tar ca 2 timmar och är kanonmysigt:) 
Vi har gjort det två gånger nu och jag vill absolut göra det igen!
   
Här startade vi:
 
I bilen -  detta är Dominique och Ryan som vi ska flytta ihop med, och till höger är Michelles barn med min sverige-hat! haha younes vill ju ha en keps så jag tog med denna hatten till honom istället. ;)
 
Vid startpunkten, blås upp alla flytgrejer!
 
Jag har faktiskt en film här ifrån,men jag kan inte ladda upp den för jag måste logga in på younes youtube konto för att göra det... får uppdatera inlägget sen när han har hjälpt mig..
 

Vi fick tyvär inga bilder när vi flöt eftersom mobilen fick stanna i bilen.. :/
 

Efter det åkte vi i alla fall hem till michelle och grillade!
 
 
 
 
/Jag tror jag börjar bli sjuk.. :(
Men snart kommer Younes hem, wohoo! 
 
 
 

Tummen upp när allt går som man vill!

Detta får bli ett kort och gott inlägg!
Vanligtvis tar det år och dar' för mig att skriva ett inlägg för jag vill leta upp bra bilder osv. 
Men nu har jag bråttom :D
 
Vi ska gå upp till Wildfire och käka middag om en halvtimma. Det är den restaurangen som Younes jobbar på, och ja, han jobbar ikväll så han ska få servera oss go middag:)
 
med tanke på det så var google hos oss för några veckor sedan och tog massa bilder, så nu finns det street-view bilder inne i vårt café och restaurang, jag är med på google!:D 
 
Det är lite krångligt att komma in där om man inte vet hur man ska "gå runt" på googles street view här uppe i panorama, för man kan inte söka så att man hamnat rakt utanför dörren. men här är vi!
 
'
 
Igår tränade jag! woohoo, En av killarna i personalen här håller i "personal-träning" på ons och fredagar så jag provade på det idag. ojoj vilken träningsverk jag har i hela kroppen idag! jobbigt och underbart!
 

 
Ni har väl inte missat alla bilder jag har lagt på på facebook i albumet "canada!" ?? 
 
 

 
vi har bestämt oss för att stanna här under lågsäsongen!
Vi har hittat en lägenhet som vi ska hyra! Åh den är sååå bra! vi ska dela med ett annat par här, Dominique som jag jobbar med, och Ryan som jobbar med younes:) Det är en lägenhet nere i invermere, två stora sovrum, två badrum, göör fint kök, vardagsrum och balkong med grill. Awesome!! Vi ska skriva på papprena nästa vecka men allt är överenskommet med hyresvärden och ägaren osv. Det är billigare än att bo här i personalboendet och mycket mycket bättre! nu under lågsäsongen så kommer vi jobba nere i invermere så då slipper vi köra upp och ner för det. dessutom i vinter så går bussen upp till panorama direkt utanför dörren så vi kommer inte behöva använda bilen massa i vinter heller, vi vill ju såklart köra så lite "småsträckor" som möjligt! 
 
vi har inte fått något jobb än men både jag och Domi ska på intervju på Kicking Horse nästa vecka, en vän till oss (även kollega med younes och ryan), hans fru äger kicking horse - vilket är en stor kafferosteri och vi kommer i så fall att jobba i deras café. 
 
Några timmar någonstans kommer vi alla fyra att hitta, de söker personal på många ställen här eftersom alla slutar och åker hem nu efter sommaren - även i invermere. 
 
Det är bara två veckor kvar här i panorama nu för sommaren, det har gått helt galet fort!
 
 
 
Jag har även diskuterat med min och younes manager om vintern, och sagt att jag inte vill jobba så mycket dagtid. Vi är här för att göra detta tillsammans, inte bara se varandra när vi byter skift och hoppas på att vi får dagar ledigt tillsammans. Och hon förstår det, och hon tycker om oss båda mycket så hon har pratat med sina chefer så jag kommer med största sannolikhet att jobba tre kvällar som värdinna i Wildfire, och två dagar i cafét. Och det känns kanonbra:D Då får vi lite lagom mycket tid med varandra och jag får lära mig något nytt samtidigt som jag får stanna kvar lite i caféet, vilket jag verkligen trivs med. 
  
 
 
Sådär ser läget ut just nu och allt känns bra!
 
Nästa vecka är jag och younes lediga på onsdagen tillsamans, vi ska då ner och skriva på papprena om lägenheten, sen ska jag på intervju på kicking horse, och sen kanske vi provar på bågskytte på eftermiddagen uppe i panorama,. Vi har även tors och fredag förmiddag lediga tillsammans och ska försöka få till att rida häst! :D  .. På fredagen ska jag jobba i wildfire då de har ett större event så jag får hjälpa till lite extra där! ska bli kul att få prova på det. 
 
Nu har det gått en halvtimma så nu måste jag skynda mig! 
Tack och hej för mig!
 
/hungrig

Whitefish, Montana, USA

Söndag 2013-08-04, kl 20.08
 
Jag kommer inte kunna lägga upp så många bilder i detta inlägget för vi tog alla bilder och filmer med Younes mobil, hans kamera är mycket bättre.. men jag ska lägga upp ett inlägg i dagarna med fler bilder:)
 
Jag och Younes var som sagt lediga tis-ons denna veckan och vi hade pratat om att åka ner till Whitefish då, men vi kunde inte riktigt bestämma vad vi kände för så vi satte oss i bilen på tisdag förmiddag, tog med oss pass, ett ombyte, badkläder och åkte bara..
Vi stannade till en stund vid en sjö, samma som vi stannade vid sist vi åkte ner till Cranbrook.
 
Vi hamnade till slut vid gränsen i alla fall! 
Det var göööör mkt kameror! ..vi rullade fram till gubben som stod där och han var kanontrevlig! Han frågade vart vi bor, vad vi jobbar med, varför vi skulle in i USA, hur länge vi tänkte stanna, vart vi skulle bo där osv. vi hade inte bokat något hotel så han gav lite tips på vad som fanns i Whitefish, han sa "det finns några bra hostel och hotel som ligger nära barerna så ni kan krypa hem sen efter en hård utekväll!" Sen tog han med våra pass in i byggnaden så fick vi gå in dit, fylla i ett papper på att vi inte är kriminella eller har några sådana planer i USA osv - som man måste för att komma in där! sen tog de även alla våra fingeravtryck och skannade ögonen. Den mannen där inne var också kanontrevlig och hjälpsam. Vi var lite oroliga för detta innan, eftersom att veckan innan hade några andra från Panorama åkt ner och de blev inte bemötta särskillt trevligt och var knappt välkomna, det tog en himla tid för dem och det pratas ju alltid om hur krånliga USA är. Men det gick ju finfint! :)
 
Ner till gränsen från oss är det ca 3 timmars körtid och sen ytterligare drygt en timme ner till Whitefish, så det är inte så långt! 
 
 
Whitefish är också en skidort och vi får liftkort till dit genom jobbet här i panorma, så dit kommer vi absolut åka dit i vinter!  Byn ser ut som en liten cowboy-by, husen på huvudgatan ser ut som kulisserna i High Chaparral. det var verkligen en trevlig stad och jag kan tänka mig att den är mycket bättre på vintern, det kändes som att det hade passat bra med snö där! 
 
detta var tyvärr enda bilden jag hade på gatan på min telefon.. får lägga upp någon från younes sen.
 
 
 
I alla fall, efter att ha passerat gränsen så ändrades hastighetsskyltarna från kilometer till miles - ooops! Hur omvandlar man det till km?!  ..men vi insåg ganska snabbt att bilen hade både visare för miles och kilometer på hastighetsmätaren, så det löste sig finfint ;)
 
Vi var framme i whitefish runt 17.30 någon gång - eftersom vi stannat en del på vägen. Vi hittade ett hostel som Younes hade kollat på tidigare, ett hostel som var supermysigt och bara en månad gammalt! Ett litet mysigt hus ca 3min gångväg från "huvudgatan" (det är en liiiten stad/by!)
 
Vi checkade in och gjorde oss i ordning - var sugna på lite finmiddag men på vägen ut fick vi reda på att det var en marknad i stan så vi gick dit bort först. åååh så mycket god mat det fanns där! Vi köpte bara en majskolv och en crepe - skulle inte bli för mätta inför middagen, vilket jag dock blev ändå eftersom jag fick klämma i mig nästan hela crepen själv, (för mkt mjölkprodukter för en laktosintolerant younes.)
Det var ca 15 min väntetid på crepen, och dessa killarna gillade inte det, de såg så ledsna ut och studsade upp när de ropade deras namn! haha
 
 
Sen tog vi en promenad och hittade en superspännande affär, jag älskar när det är massa pill! Denna affären var full av massa roliga saker, massa skämt-grejer, konstiga vykort, spel, utklädnader, masker, magneter, pins, broscher, skyltar och andra kul saker! 
 
Sen blev det en mysigt middag på en pub, älskar att gå ut och äta och bara ha det trevligt! Vi är bra på det!<3
Maten var billig och ölen visste jag skulle vara billig, men inte så billig! Younes köpte öl för endast $2,5 , vilket är ca 16 kr. På en pub! För en pint! (Här i panorama får vi personalrabatt på en öl, då kostar den $4 och det är billigt)
Vi satt kvar där ett tag och vandrade sedan tillbaka till hostellet. Vandrade, inte krypandes! Sov superskönt, det märktes att allt var nytt och inte slitet. Hostelet får absolut 5 av 5 toasters och vi kommer garanterat bo där nästa gång vi åker tillbaka om det finns möjlighet!
 
 
 
Dagen efter tog vi en promenad, kollade i lite affärer, köpte frukost på en supermarket och satte oss i parken och åt frukost. Sen åkte vi upp till berget - skidanläggningen och kollade in det, en väldigt trevlig resort! :)
 
 
Vi köpte även glass på ett gör-det-själv-ställe. Bakom spakarna gömde sig olika spännande smaker
 
 
och sen var det dags för topping! Fanns nötter, strössel, oreokex-smulor, flingor, M&M, kokos och massa mer. 
Sen väger man hela burken och betalar för vikten! supergott var det, och ja, jag blev som ett barn, haha!
 
 
Runt lunchtid började vi resan hem igen, stannade till vid en jättefin sjö och jag badade lite. Vattnet var blågrönt och helt klart! jag hoppas vi fick någon bra bild på det i Younes telefon:)
 
Nästa stopp blev inte förrän i Cranbrook, drygt en timma från USA-gränsen, där vi käkade lunch. Väl hemma åkte vi direkt till en liten sjö utanför invermere, mötte upp lite folk där, vi hade planerat att campa egentligen men jag skulle öppna cafét dagen efter så det skulle bli för tidigt att åka hem på morgonen så vi åkte hem senare på kvällen.
Direkt när vi kom dit och gick ut bilen så blev vi dock invaderade av mygg och younes var inte glad på mig! Min överkropp klarade sig bra pga tjocktröjan, men hade bara strumpbyxor på benen, så dagen efter hittade jag 50 st myggbett på bara benen! Det kliade! som f*n! Jag har gått och kliat hela veckan nu. Usch och fy.. men det är såå skönt att klia. Det såg ut som jag hade vattenkoppor! 
 
jag är inte så duktig på det där att hålla mig till ämnet... Vad som hände när vi kom till campinglägret var i alla fall grillning och såhär såg det ut när Ryan grillade! haha
Han byggde en ställning, tog en tjock pinne och tryckte rakt igenom köttbitarna och hängde dem över grillen!
 
 
 
 
 
Vi är supernöjda med den lilla tripen ner till USA, det är skönt att vi har en bil så vi kan se annat än Panorama när vi väl är lediga! :D
 
 
 
 
 
 

När man inte hinner skriva får man tänka bakåt

Torsdag 2013-08-01, kl 23.40
 
Förra veckan var en skön vecka! Många fina och varma dagar och trevligt häng. 
 
Sähär ser många dagar ut efter jobbet
Adam och Richard - från Göteborg
 
 
 
 
 
En av dagarna åt jag och Younes lunch nere vid sjön, vi försökte hitta någon ny plats att åka till istället för stranden - det blev där de lägger i båtarna och självklart skulle de komma dit folk med vattenskotrar precis då...jaaa, vi blev avundsjuka! Jag har alltid velat prova det! ....det finns att hyra dock, så vi får nog ta och testa någon dag!
 
 
Sen på kvällen tog vi en promenad genom "stan"... (5min så har du gått igenom)..
Min fina Younes ♥
 
 
 
..och ner till vattnet med...
 
..åt middag på en mysig pub nere vid sjön och de hade verkligen superduper god mat! Jag var verkligen positivt överraskad över deras mat. namnamnam!
 
..enligt skylten har de ju dock awesome food ... jag borde ha litat på dem ;)
 
 
Caesar heter en populär drink här i Kanada - ungefär som bloody mary - den innehåller vodka, Clamato juice (mix av tomatjuice och (clam)musseljuice), stark sås och Worcestershire sås. Jag hade aldrig smakat på den innan Younes beställde den på restaurangen här (jag har inte vågat, det låter skumt!), men han beställde en BBQ Caesar - vilket då även innehöll BBQ sås och serverades med en bit bacon i. Haha jaa, låter konstigt, men den var faktiskt god! Jag skulle nog inte kunna dricka en hel dock.
Visst ser den god ut?
 
 
 
 
 
 
 
 
Dagen efter hade vi BBQ borta i själva Panorama-byn (våra personalhus ligger ju några minuters promenad bort). På det stället finns det en grillplats och två st jacuzzis - blev inget bad denna gången men jag har varit där förrut och badat och det är kanonlyx!
 
Younes och Adam vandrade upp till vårt jobb och hämtade grillbestick och två stora burkar med is.
 
Här är lite av folket som vi hänger mest med. :)
 
 
 
Tog en bild på Richard och Elias, så Elias (med keps) intog sin manliga pose = grillandes med öl i handen
 
 
Och Younes skulle absolut ha med sig isen hem till lägerelden vid personalhusen.
 
 
 
 

 
Varje dag när man går på bilvägen hem från jobbet, så hoppas man att någon i personalen ska åka förbi och plocka upp en, och i måndags blev jag upplockad av den lyxigaste bilen!

 
I måndags var det även Jam-night = alla går ut. Förfesten för oss var beer pong och denna gången hade vi faktiskt riktiga muggar istället för höga stella-glas som inte går att träffa. 
 
 
 
Detta var allt jag han berätta nu och imorgon ska jag se om jag hinner med att berätta mer om roadtripen ner till Whitefish, Montana, USA! 
 

Godnatt alla goa och glada! Ta hand om varandra och njut av sommaren, kram på er!
 :)
 
 
RSS 2.0