3e advent


Nu var det ju helt plötsligt tredje! Tiden har gått lite fort så jag missade andra advent.. 
 
 
 
om 1 vecka och 2 dagar är det julafton! Vilket troligtvis inte blir allt för spännande här dock. 
Men sen, 6 dagar efter julafton kommer älskade Emmelie och Johan hit! :D
Åh vad det ska bli kul!
 
 
 
Har precis umgåtts med Carrey och Domi en stund. Vi diskuterade julmiddagen som vi alla vill ha tillsammans. Kom fram till att vi nog inte kommer få ihop det nu innan jul och nyår eftersom vi alla jobbar så olika tider, så vi kommer nog ta det i början av januari. men vad gör det?:D Go middag och härligt folk passar alltid! Och förhoppningsvis tajmar vi in det när ellie och johan är här så får de umgås och äta gott med:D
 
 

N(j)utiden

Såhär ser en bra dag ut.
 
Snowboard:
 
 
Paus i den minimala toppstugan
 
Hottub:
 
 
och sen några timmars jobb :)
 
 
 
 
Det är fortfarande jättelugnt på jobbet så vi har inte fått ihop många timmar jag och Younes.. Men det är lugnt, det har varit ganska skönt. Det borde öka till nästa vecka dock.
 
 
Younes känner knappt av smärtan i bröstet/muskeln alls längre, bara pyttelite, lite då och då, så det är ju skönt!
Jag känner mig dock lite sjuk och det blir inte bättre.. natten har varit jättejobbig men somnade tillslut igen efter lite piller. Idag stannar jag hemma och tar det lugnt (är ledig från jobb med). Nästa vecka är fullspäckad, om det blir så mycket jobb som det är planerat så har jag bara torsdag ledigt och då ska vi på jul-middag med café-gänget. Tror inte det blir något julbord eller liknande dock, bara ut å käka. Men ja, så nästa vecka orkar jag inte vara sjuk!
 
Younes stannar förmodligen hemma och håller mig sällskap idag med, han känner att han börjar bli lite hängig med. Precis som alla andra i Pano just nu:/
 
 
 
 
/Jag behöver mer benmuskler! Jag är helt död efter några timmars åkning. Det är skönt att man inte behöver känna att man måste åka "bara för att vi är ju bara här en vecka!" :)
 
 
 
 
 
 

kommit igång nu

Säsongen har kommit igång. Det är dock inte alls så mycket folk på resorten som Panorama hade trott...
Jag har trots det jobbat 9 dagar i rad nu, men inte jättemånga timmar per dag. 
 
 
Igår hade jag min första lediga dag och jag var taggad på snowboardåkning!
Dagen innan så hände dock något med Younes, vi tror att han har sträckt bröstmuskeln eller något liknande.. Så han har haft ont och vi valde därför att inte snowboarda igår och hoppades på att det skulle hokuspokus försvinna. men det gjorde det inte... han har fortfarande ont vid djup inandning och när han lyfte upp en grej igår fick han jätteont igen. Det blev därför ingen snowboarding för honom idag heller. Förhoppningsvis blir det bättre snart men det är bättre att ta det lugnt så att det inte blir något allvarligt av det..
 
Men jag åkte upp till pano i alla fall idag och åkte några timmar. Jag har fortfarande träningsverk från häromdagen när vi åkte i djup pudersnö. Det var riktigt kul. men otroligt jobbigt! Vilket träningspass det är!
Så idag blev jag trött i benen ganska fort - de har ju inte fått mer träning än lite promenader då och då och squats vid tandborstningen. Men snart har jag byggt upp lite benmuskler och orkar mer ;)
 
Jag och Carrey på toppen, redo för en svart backe full av träd och pudersnö!
 
 
 
 
Pudret var tjockare än vad det ser ut, när man ramlade så sjönk man ner några decimeter! 
men ser ni hur mycket träd det är?
Ja, detta är en helt vanlig backe som finns med på pistkartan, ändå är den full av träd och stora dolda stenar.
I dessa backarna är det lite drops och så med och de varnar för allt detta innan och jag förstår utmaningen med drops och träd. men jag förstår inte grejen med stenarna. Man vill kunna åka där utan att förstöra sin utrustning?
men det var kul i alla fall!:)
det var dock rätt kallt, runt -20 så ganska fort efter att ha ramlat och fått in snö på insdan av mina goggles så frös dem och jag fick åka utan goggles. Ja, strax efter det ramlade jag och landade på ansiktet! haha. 
 
frysta goggles klagade dock de flesta på, har fått lära mig att det är lätt hänt när man svettas i mellan 20-30 minus.
 
 
för att komma upp igen krävs det mycket muskler! Just här har hon inte fastnat så djupt men att trycka ifrån med händerna för att ställa sig upp igen går inte, händerna bara trycks djupt ner i snön. :P
 
 
 
 
Igår var det även personal-julfest i Pano, detta var den enda bilden jag hittade just nu
(younes ser hemsökt ut. kan man säga så om en person? haha)
 
Vi fick julbord och dricka och de hade lottdragning - vi vann inget tyvärr..
Julbordet var med turkey, tranbärssylt (som smakar väldigt likt lingonsylt), gravy, typ potatismos, sallad och bröd. De hade även skinka! 
Inte lika spännande julbord som hemma i sverige:) Vi ska göra vårt egna svenska julbord här i jul! förhoppningsvis får vi ihop en middag med ryan, domi, carrey och eli (kanske fler) så att vi kan mixa ett svenskt, australienskt och canadensiskt julbord!:) men vi vet inte än om vi kommer kunna ha ledigt någon kväll tillsammans allihop..
 
 
 
/Det känns som vi haft fullt upp i två veckor nu men ändå kommer jag inte på mycket mer att berätta om.. :p
 
 
 
 

Blandat hit och dit

 
 
 
Sommar:
 
 
Vinter:
 
 
Som sagt så är PicNic café och Wildfire i princip i samma lokal
 
 
Nya skyltar har kommit upp på väg till Pano -  de var  inte så aktuella i somras ju ;)
 
Men den biten av vägen som det nu då är stoppförbud på, är längs med vattnet (ån/forsen) och det är galet vackert nu när det håller på att frysa! önskar att jag kunde stanna där och ta massa kort!
 
 
En del av Invermere
 
 
 
Alla soptunnor här är björnsäkrade och sitter även oftast en liten varningslapp på dem
 
Att slänga mat någonstans i naturen, staden eller vart som helst utom i en soptunna är strängt förbjuden pga att det kan locka till sig björnar.  Förvirrade och stressade björnar i samhället kan behöva skjutas och det ska dem inte behöva utsättas för bara för att människan är slarvig och lat. 
 
 
 

Öppningsdag!

Idag öppnar alla liftar, restauranger och affärer för säsnongen uppe i Panorama.
Det är -28 grader så jag kommer inte åka snowboard idag, trots att jag inte börjar förrän kl 15.
Det kommer finnas tillräckligt med tid för att åka så mycket att jag kommer tröttna, så nej, idag hoppar jag över.
Younes är dock uppe i Pano nu, för ett åk:)
 
 
Såhär varmt och gött är det inte längre!
 
 
Igår hade vi en liten "soft opening" på restaurangen, så att vi nya kunde öva på vår position. Det var lite chefer och så som kom och det blev bara 6 bord. så det var helt otroligt lugnt och lite för lite att göra. Men men, nu fick vi övat. Ikväll gäller det!
 
Detta är en googlebild från i somras, men nu i vinter har vi lite mer mysstämmning. Tända ljus och tänd brasa. Jag ska ta bild någon dag :)
 
 
Enl våran chef så blir det förmodligen inte jättemycket att göra denna helgen ändå, pga att det är så otroligt kallt helt plötsligt. Men sen, lagom till nästa helg så förväntar det bli mycket. vi får se!
 
 
Idag börjar jag som sagt kl 15. Jag ska då hjälpa till att stänga ner och städa Caféet och lära mig cash out, sedan vid 17.30-18 så går jag över till wildfire och jobbar som hostess resten av kvällen. 
Det är en till anledning till att jag inte snowboardar idag. Det kommer göra mig trött och seg och ikväll ska jag lära mig massa nytt, så jag spar på energin:)
 
 
Vår wildfire outfit är inte vacker...tyvärr.. tråkigt.. dåligt företag som de beställer kläder från. Det var samma med tjocktröjorna som de beställt till oss på caféet, trots att tröjan är beställd i storlek S så är armarna i storlek XXL. 
 Damstorlekarna för wildfire skjortan var dock betydligt bättre än herrstorlekarna. Younes är lika vacker som i sin förstora skjorta i somras. hehe. 
 
 
 
Nu ska jag kolla dagens avsnitt av julkalendern, jag tycker den är supersöt! Äntligen en bra julkalender igen!
 
 
 
 
För övrigt har våran router krånglar massor senaste tiden och idag när Ryan pratade med vår hyresvärd så bad han Ryan gå och köpa den bästa routern han kunde hitta och sätta upp den på hans konto. Jamen man tackar!
 
RSS 2.0