så sant som det

 

måndag 2013-07-22, kl 22.25

måndag 2013-07-22, kl 22.25
Det har varit mycket att göra på jobbet idag, men det är roligare då! :)
Kom ifrån jobbet runt 17.45 och gick då upp till poolen, det var fortfarande jättevarmt ute! Det är så skönt att värmen håller i sig långt in på kvällen.
Vi provade en av rutschkanorna idag med! det var nästan lite obehagligt.. haha.
Sen gick de andra hemmåt och jag stannade kvar, skönt att få lite egentid och bara hänga i poolen själv - skönt att inte prata med någon en stund efter att ha pratat hela dagen med kunderna ;)
Jag lyckades dessutom somna och sova ca 15min på kanten av poolen med fötterna i vattnet. 
Vandrade sen hem och satte mig i uppehållsrummet och spelade xbox - snowboardspel blev det. Jag längtar galet mycket till vintersäsongen, jag önskar att man kunde spola fram tiden! Det kommer vara helt underbart att få åka snowboard igen och dessutom med så mycket folk som kan lära mig mer! :D
Younes kommer hinna bli mycket bättre än mig fort om vi jobbar kvar på samma jobb - han kan ju åka varje dag innan jobbet! (fusk!)
 
 
Nu fixar jag lite mat och ska gå ner till elden en stund sen, eventuellt upp till t-bar sen med, vi får se vart kvällen tar mig.
 
Jag och Younes är lediga nu imorgon och på onsdag och vi hade tänkt åka ner till montana egentligen, till whitefish, men det blir nog inte så i alla fall. Erin och Amanda skulle ha följt med men de fick inte ledigt + lite andra anledningar som gjorde att det inte passade, så vi ska stanna kvar här och fixa lite saker och se vad vi kan hitta på här. :)
 
 

blixtar och lite dunder!

Jag är redo att sova, younes borstar tänderna och segar sig. Utanför blixtrar det mer än vad vi någonsin upplevt förut! Det är en blixt minst var 15e sekund!! Vi hör inte åskan så mycket dock så det är inte så nära. Men det är kolsvart ute och varje blixt lyser upp bergen och dess konturer, det är fräckt!

Make everyday your favourite day!

Jag skypade med mamma förut, åh vad tur det är att jag har en sån bra mamma! En mamma som får vara slasktratt ibland när jag behöver prata av mig och lätta mitt huvud lite. Tack för att du ställer upp mami, trots att klockan var mitt i natten, jag älskar dig!
 
En gammal bild, men den står för ett härligt minne! :)    
(camping 2009)
 
 

I måndags var det jam-night på baren igen (ja, den enda baren som finns här), kvällens tema var dans. Vi hade en DJ som spelade (inte allt för bra) musik, men dansvänlig för det mesta! Dansgolvet plockades fram - eller det var snarare borden som plockades bort - men ingen, förutom en alldeles för överförfriskad gubbe, vågade sig fram. Så vi fick se till att dra igång det. En av tjejerna firade sin födelsedag, så vi önskade en hälsning till henne ihop med låten mambo nr5, och drog igång dansgolvet!
Mina danskunskaper är inte många och ibland krävs det lite alkohol för att få fötterna att röra på sig. Dock var det inte mitt blod som var alkoholförgiftat denna kväll - det var alla andras. Så länge det finns folk runt omkring som är supertaggade så smittar det av sig. Vi hade en bra kväll med mycket efterlängtad dans! 
 
Efter en lite härlig sömn satte vi oss i bilen och åkte mot Calgary, på vägen åt vi frukostmackor som jag gjort i ordning dagen innan. Detta var anledningen till att vi inte drack kvällen innan - för att kunna köra bil och dessutom inte behöva stanna och spy på vägen. Enkel körväg till Calgary är ca 4 tim, genom en nationalpark med väldigt fin natur och häftiga berg. Vi har sett så mycket berg nu men jag slutar ändå inte förundras över hur häftiga vissa kan vara - hur kan det bara bli så?!
 
På väg mot Calgary. Vattnet är så vackert blått!
 
 
Det är dessutom lite komiskt hur 4 timmar här ses om en kort resväg. Om vi hade haft en karta på hela canada och satt en prick på invermere och en på calgary så hade det inte sett ut som vi rört oss en meter. Kanada är för stort! på samma sträcka hemma kommer man ju tvärs över landet och nästan göteborg - stockholm, vilket jag aldrig skulle få för mig att köra på en dag förr. Men allt under 5 timmar här räknas som nära.
 
Väl i Calgary, som för övrigt var mycket större än jag trodde, med ca 1miljon invånare, så besökte vi ett stort köpcentrum. Det kändes härligt att få strosa runt i alla affärer och prova kläder och konstiga hattar. 
Younes fick för sig för ett tag sedan att han vill köpa en keps - eftersom han inte kan ha solglasögon utanpå sina vanliga glasögon - men han passar bara helt enkelt inte i det. Men nu har det i alla fall blivit en grej att vi måste prova alla udda kepsar och hattar på honom - och ja det är kul! Haha.
Han passar dock kanonbra i hatt tycker jag! :D (men den typen av hatt fyller inte direkt behovet av att ge ögonen skugga så han har inte köpt någon än. Om han inte gör det här så kommer jag köpa en till honom hemma sen!)
 
Efter köpcentret så åkte vi in till centrala stan och vandrade runt lite, käkade gott och hade trevligt.
 
Younes hängde med de vilda djuren
 
 
Vid kl nio så var det dags att börja ta oss hemmåt. Först tankade vi och jag önskar att vi hade kunnat fylla upp några dunkar för bensinen var mycket billigare i Alberta än vad den är här i British Columbia! Det funkar om i USA, olika provinser får ha sina egna regler, skatter osv. tex så är det olika ålder som gäller när man får gå ut och dricka alkohol mm.. 
 
Jag sov nästan hela vägen hem, dels för att jag skulle upp och öppna cafét tidigt på morgonen och dels för att det var så otroligt kolsvart, vägbelysning excisterar inte, och att vara passagerare då är obehagligt. (när man kör själv kan man ju ändå känna att man själv har kontroll). Jag vaknade till en gång av att younes bromsade in, när jag öppnade ögonen stod det en stor älg framför bilen och efter den kom, vad jag trodde var, en ren. två sekunder senare insåg jag att det var en liten unge/kalv..vad heter det?? Och det var både skrämmande och supergulligt att vakna upp till. 
 
 
 
En annan sak som jag måste dela med mig av, med tanke på¨djur, är en händelse från några dagar tllbaka. Jag var på väg till jobbet och hade ganska bråttom, (men det bryr sig inte naturen om). Efter halva vägen så ser jag en ren ca 50 m framför mig. Att se en ren på väg till jobbet är som sagt inte ovanligt, men denna renen stannade när den såg mig och stod bara och glodde på mig (i de flesta fall brukar de bara notera en och sen återgå till sitt). Jag väntade en stund men renen gjorde inget annat än att växelvis glo på mig och i diket bakom sig.. Efter att vi stirrat på varandra i någon minut, utan någon rörelse från renen, så bestämde jag mig för att jag måste göra något. Eftersom det är flera här som har blivit attackerade av renar, förmodligen för att de har skrämt dem eller att renarna har haft ungar med sig, så ville jag inte närma mig renen - eftersom den uppenbarligen inte var trygg med att jag var där. Så jag vände på klackarna och tog några steg tillbaka, jag tjuvtittade över axeln och såg tillslut renen trippa över vägen och ur diktet bakom den dök det upp en liten bambi! Jag vände mig om igen för att se hur liten och söt den var, men då stelnade både mamman och ungen till och stirrade på mig igen, så jag fick vända mig om och nöja mig med att tjuvtitta - då vågade ungen skutta över! Åh så supersöt den var! Trots att jag hade väldigt bråttom efter detta så skuttade jag också fram resten av dagen!
 
(google-bild)
 
 
En annan dag när vi satt vid elden så kom det tre fullvuxna renar och tre ren-bäbisar (nej, jag vet att de inte kallas så, men det låter så gulligt) och lekte jage och knuffade omkull varandra på gräsmattan bredvid oss, det var så superduper gulligt verkligen! Såna stunder kan man inte annat än att le :D
 
Breaking the law! "Jag gör vad jag vill"
 
 
Från att titta på djur till att äta djur....  igår gick vi (6st) tjejer från cafét ut och käkade middag på en lite finare restaurang här i panorama. Det kändes inte som att vi var i panorama längre och vi passade dessutom på att klä upp oss lite! Jag tog med mig några finare klänningar hit till Canada, men de passar inte riktigt in är uppe på berget.. Men igår passade det! hade även mina kilklacks-sandaler på mig, vilka jag inte har kunnat använda här innan då många gångvägar är grusvägar och då är det inte stabilt med någon klack överhuvudtaget!
Det var riktigt smaskens att få äta gött kött igen! ja, jag älskar kött och jag har inte ätit något bra sedan vi åkte från Sverige. namnam! :D Detta stället var ett bed & breakfast ställe som Karolina (vår arbetsledare) jobbar extra på och ägarna bjöd på lite drinkar och efter att de stängt restaurangen vid kl nio så slog de sig ned hos oss. 
Jag hade en väldigt trevlig kväll!
Younes (som var ledig) fick tyvärr inte vara med på våran tjej-kväll men han var underbar och lämnade av oss där så vi slapp gå i regnet. <3


 
Oj vad jag byter ämne och skiver mycket, men när jag väl börjar så kommer jag bara på mer jag vill skriva om!
 
Jag har funderat lite på det här med hemlängtan, den har inte riktigt kommit än. Jag saknar dock hela familjen jättemycket och jag blir så avundsjuk nu när ni ska ut och äta brunch med lite övrig släkt, och dessutom träffa vår nya lilla kusin som jag bara han träffa 2 månader innan jag jag åkte!
Jag saknar också alla underbara vänner som jag knappt hinner prata med eftersom våra scheman krockar totalt pga tidsskillnaden :( 
Jag saknar dessutom våran underbara säng, soffa och mysiga lilla lägenhet. Snacka om att jag kommer uppskatta alla dessa saker så galet mycket när vi kommer hem efter nästan ett år! (eller ja, jag skulle uppskattat det galet mycket även om jag åkte hem imorgon!)
 
Så jag saknar mycket, och längtar, men jag längtar inte efter det som att jag vill åka tillbaka nu direkt. 
Jag skriver alltid bara om allt bra, men verkligheten är inte alltid 100% bra, det kan den inte vara, för då blir allting en gråzon. :)
Vi har stött på lite hinder och problem och vi löser dem, även om vi bor i Paradiset (ja, huset vi bor i heter faktiskt Paradise), så är inte allt så lätt. Vi lever ett nytt liv och det är många nya situationer vi måste lära oss att tackla och stötta varandra i. Vi är på ett äventyr som vi aldrig kommer uppleva igen och även om allt inte är en dans på rosor så försöker jag tänka att detta är en once-in-a-lifetime chans som vi har nu och jag ska göra allt för att vi ska ha det så bra som möjligt. Säsongen här är bara en dryg månad till men ett äventyr kan ta plötsliga vändningar och vem vet hur nästa vecka kommer se ut eller hur och vart den kommer spenderas?! Det är det som är spännande! :)
 
 
Jag älskar Younes, jag älskar oss och jag älskar att vi är här tillsammans. 
 
 
 
Make everyday your favourite day!
 

tv-kväll

Sitter i uppehållsrummet med en del folk just nu, de kollar geordie shore - inte jättespännande.. 
 
Jag å younes var ledig nu tis-ons så på onsdagen åkte vi en liten trip, hamnade nere i cranbrook, vilket inte är en direkt spännande stad, men den är mycket större än invermere - det var skönt att komma ut lite faktiskt.  Att bara se träd och berg är otroligt vackert men samtidigt så ovant och vi båda längtar efter lite stad redan faktiskt. Men det kommer vi ju få gott om när vi kommer hem igen,  så vi ska njuta ordentligt utan det nu :)
 
Vi hittade en mysig strand på vägen dit och jag glömde smörja in mina ben med solkräm, så nu är mina smalben röda och fina! :) men det är första gången jag bränt mig här så det är ju bra jobbat :D
 

Om allt och lite till

Lördag 2013-07-06, kl 19.55
 
Allt och ingenting händer hela tiden, dagarna är fulla, oavsett vad så är man runt folk hela tiden. Det är riktigt kul men samtidigt utmattande..  idag har jag ensam, en lugn kväll!  (om jag inte hamnar där ute vid elden sen i alla fall)
 
Canada Day!
Vi hade riktigt kul på Canada day! Efter jobbet gick jag och Erin till FunZonen, jenny målade oss i ansiktet och jag tatuerade mig själv med massa flaggor.
 
 
Sen gick vi hem å käkade och hade en go förfest ute vid elden med massa av personalen:
 
 
Jag fick tatuera alla med flaggor och annat och efter mycket vin och lite shottar begav vi oss till T-bar. På T-bar var det som sagt Jam-night också, vilket kan innebära vad som helst i princip. Denna gången var det några som skulle raka av sig håret för att samla in pengar till cancerforskning (+ håret blev till peruker). Jag visste bara en person som skulle göra det, en tjej som jobbar i köket hos oss, men det slutade med att ca 30 st gjorde det! (Det var bara några få som ångrade sig dagen efter, trots att de flesta tog det beslutet med väldigt mycket alkohol i kroppen.) 
 
Younes jobbade och kom till T-bar efterråt också. :) T-bar, (mitt jobb) Picnick Deli och (younes jobb) Vildfire är i samma lokal, de sitter ihop med varandra, köket är samma. 
 
Det funkar inte att ladda upp mer bilder.. internetet är inte toppen här.. men jag kommer lägga upp med bilder från Panorama på facebook i ett album så ni får ha koll där.'
 
 
Förra helgen och i början av veckan nu så har det varit 35+ , helt sjukt varmt! Det har varit underbart när vi har varit lediga, inte behövt ha på sig mer än klänning. Vi har njutit ordentligt av värmen!:D det har dock sina nackdelar också...AC funkar inte på vårt jobb.. och vårat rum, som är överst i huset + har sol hela eftermiddagen och kvällen in genom vårat fönster har varit så galet äckligt varmt! En natt var det så jobbigt att vi fick sova med blöta handdukar, ha dem på huvudet. fötterna osv, för att kyla ner oss. Jag gick dessutom upp kl 3 den natten och duschade iskallt och sen kl 4 fick vi ner, ut på utsidan av huset för att ta luft:P dagen innan hade vi även varit ute i solen mycket så vi var väl varma från det. termometern i vårt kök stod på 30 grader och i vårt rum var det betydligt varmare, minst 38 grader, skillnaden var jättestor!
 
men de senaste dagarna har varit bättre, det har inte varit lika varmt på dagarna:) Pga värmen så har det varit delvis eldförbud, men igår regnade det och förhoppningsvis kommer det mer regn, skogsbränder vill vi inte ha! :) (och vi vill dessutom kunna ha vår lägereld utanför huset som vi har varje kväll - det är fortfarande tillåtet, men begränsad storlek)
 
Vi har hunnit med att kolla in den andra stranden i invermer också, mycket finare än den vi var på förra veckan! Jag har badat för första gången i år! Jag har även hängt vid poolen lite - men det har nästan varit för varmt för att vara i en uppvärmd pool.
Igår när det regnade så blev kvällen ganska mild dock, så vi var några stycken som badade bubbelpool en stund:)  Jag längtar tills man kan sitta i bubbelpoolen i vinter med utsikt över bergen! 
 
Igår var det löne-fredag (får lön varannan vecka) och vissa skulle ut. Jag var dock helt slut så vi satte oss nere i uppehållsrummet och kollade film några stycken, sen vinkade jag av folk när de gick till T-bar, jag gick upp å la mig. sååå skönt;) 
Younes gick dock till t-bar efter jobbet igår och kom hem lagom rund om fötterna, haha . 
 
Idag har jag fått lära mig att öppna cafét, ska även göra det imorgon, så jag börjar 7.30 så det blir inte så sent idag heller. Men jag ska ut en stund till de andra vid elden nu:)   
 
Det är tråkigt att jag och younes jobbar helt olika tider :( men vår chef har lovat att vi ska få ha samma dagar ledigt hela sommaren.
 
Jag skriver lite huller om buller om allt vad jag kommer på så det blir lite rörigt, jag vet. Men äh! 
Hoppas ni sover gott där hemma i sverige! 
 

Ingen svensk sommar

Söndag 2013-06-30, kl 22.46
 
 
Åh så underbart varmt det har varit idag! Har nog varit drygt 30 grader. 
Jobbade till 15, chillade en stund, sen åkte jag, Erin och Tess ner till Invermer, till den så kallade stranden.. Det var dock inte mycket att hurra för.. det var ingen sandstrand alls i princip, lite småsten närmast vattnet, sen var det en stoor gräsyta med jättemycket mysigt fågelbajs på.. Men äh, det var helt underbart att bara få ligga i solen och stekas! Jag minns inte en enda gång jag gjorde det förra sommaren i sverige.. 
 
Sen försökte vi hitta något kul inför Canada Day imorgon, något kul plagg, hatt, vad som helst, något rött bara. men alla affärer stängde tidigt idag så vi hittade inget alls.. Men Jenny ska ju i alla fall måla på oss med ansiktsfärgen. Vi fick även tillåtelse att jobba med det på om vi gör det på lunchen!
Jag har i och för sig bränt mig idag, så jag kommer ju ändå vara röd och vit imorgon!
 
Ikväll när vi kom tillbaka har vi bara hängt vid elden här nedanför och spelat basket. Jag och Erin gjorde lite Mac 'n cheese, för det var ju självklart jättekonstigt att jag inte hade provat det innan. Det var något speciellt märke på det som man skulle äta tydligen så det är avklarat nu! Och ja, det var gott, inte så speciellt så klart - hur spännande kan ost och makaroner vara..? - men väldigt enkelt och billigt! 
 
Jag och Erin har påbörjat en lista på allt vi ska göra här:
-Forsränning  (låter mycket coolare på engelska = white water rafting)
-Fyrhjuling
-Mountainbike downhill och "vägar"/stigar.
-Golf - tydligen toppklass på golfen här
-Minigolf 
-Tennis
-Hika
-Se norrsken
-Rida häst
 
Det var bara det jag kom på nu som vi sa, mer kommer till!
 
 
Jag hade tänkt sova tidigt igår men så blev det ju inte, och inte idag heller uppenbarligen. Jag får ta en snabb dusch och sen sova gottgott. Imorgon är det jobb kl 8-16 och sen blir det party!
Förhoppningsvis kommer min Younes hem om en timma ungefär! :) <3
 
RSS 2.0