Tjuvstart i Pano och thriller trillar in i vardagen

Idag avbröt jag den sköna ledigheten med 4 timmars jobb i Pano. 
Det var nog lite bra med en tjuvstart. Jag gjorde dock inte så mycket kafé-saker då det var mycket lugnare än vad vi trott att det skulle bli. Jag fixade och donade med salt- och pepparkar istället. Diskat, påfyllt och packat upp nya. Spännande va? hehe. Äh, faktum är att jag faktiskt tycker om sådana uppgifter. Att stå och pyssla, organisera och se till att hela tiden ha något att göra. det tycker jag om! :) 
 
 
 
(google-bild)
 
Younes lasagne står i ugnen och under tiden ska vi titta på ett halvt avsnitt av morden i midsomer. 
Vi har kollar några avsnitt nu - younes vill ha något spännande och jag vill inte ha något blodigt.. 
Annat än disney filmer är inget för mig, men younes har tröttnat på mina prinsess-filmer och komedier så jag antar att vi kompremissar lite. haha:)
 
 
Jag har tidigare märkt att skräckfilmer, eller bara extra läskiga thrillers har påverkar min mörkrädsla väldigt starkt, så jag har helt enkelt slutat kolla på sånt. Men morden i midsomer är ganska bra, de är spännande men visar inga riktigt obehagliga scener. Så att mixa det med andra serier och roligheter fungerar.
 
 
Om vi kollar på något som visar sig vara obehagligt så brukar jag alltid avsluta kvällen med att kolla på något kul. Så att det är det som är färskt i huvudet när jag somnar, det känns mycket bättre.
Igår kollade jag ett avsnitt solsidan innan jag somnade. 
 
 
Jag längtar efter den nya disneyfilmen Frozen (den heter Frost på svenska)
 
 
 
 
 
 
/Glädje vinner över läskigheter!
 
 
 

Julgran!

I år är ett år som jag är väldigt sugen på jul. 
Det går lite upp och ner och vissa år har det inte varit spännande alls medan vissa är det jättemysigt och jag längtar massor. När vi var i England var jag otroligt osugen på jul och jag tyckte att det var skönt att vi var bortresta och inte kunde lägga massa energi på jul. 
 
Men i år längtar jag! 
Jag har velat köpa en julgran och julpynt och göra det fint och idag gick vi till secondhand butiken och jag hittade en julgran för $3 ! (=18kr) köpte även lite dekoration till den och sammanlagt blev det max 50kr :)
 
 
Julgranen var i tre delar
 
 
 
Fällde ut alla kvistar på den
 

Younes hjälpte till genom att hålla sig borta och spela tvspel 
 
 
 
Helt ihopbyggd utan dekorationer: 
 
Färdig! :
Stjärnan hade jag tänkt hänga upp i fönstret men den passade ju jättebra på toppen istället!
 
 
 
Jag bad Younes vara med på bild..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Vi är redo för julen!
 
 

Calgary

 
 I Radium, 20 min från oss, så vandrar det runt bergsgetter, jag försökte få en bra bild på dem,men de slutade inte springa..
 
 
 
Younes körde hela vägen, både dit och hem.
Att vara passagerare för mig är dock som att bli vaggad..jag kan inte hålla mig vaken mer än två timmar och somnar så gottigt sen. :)
 
För att komma till Calgary kör man igenom nationalparken och det är så himla vackert!
Ni ser ju dock hur isig marken var så vi körde väldigt försiktigt!
 
 
Jag somnade gott och när jag vaknade upp var vi mitt i en snöstorm. Sikten blev ännu värre än på denna bilden! Alla bilar körde med varningsblinkers på och om bilen framför var mer än 10m ifrån oss så såg vi varken den eller dess lampor. Så ja, vi körde väldigt långsamt! 
Dock så var det skönt att det var som en lång kö av bilar, så att vi visste att vi hade en framför oss och en bakom oss - på så sätt var ju inte risken lika stor att någon dåre skulle gasa på och köra in i oss bakifrån. Det var däremot några idioter till lastbilschaufförer som körde om i hög hastighe vilket var helt otroligt dumt då de för det första inte kan ha sett mycket, för det andra var filen bredvid helt isig och för det tredje så röjde de upp så otroligt mycket snö när det körde om att vi bilar som blev omkörda nästan behövde stanna för att vi inte såg något. 
 
 
 
Väl framme i Calgary blev det lunch på IKEA!
 
 
Svenska köttbullar och extra lingon
 
(svenska flaggan i bakgrunden!)
 
 Dock tror vi att denna maten gjorde oss konstiga i magen för resten av dagen var sådär för oss båda.. 
 
Men det blev lite shopping, bland annat nya skor.
Innan det gick jag runt i mina små converse som sagt,vilket inte var en hit i -20 som det var i Calgary!
 
 
 Hittade dessa på Wallmart, vilket jag skulle kalla en mix mellan ICA Maxi och Ullared.. hehe.
Inte bästa passformen, men man får vad man betalar för och förhoppningsvis håller de mig hyffsat varm och torr i vinter :)
 
Det kändes väldigt skönt att vara i en storstad igen! Men rusningstrafik, det hade vi helt glömt bort! 
 
Younes - "Detta hade jag änna glömt, den mesta trafiken vi ser hemma är ju i korsningen utanför mataffären!" 
 
Den korsingen är det enda rödljuset Invermere har och det är, i "rusningstrafik" max 10 bilar. sammanlagt åt alla håll i den. Haha 
 

Eftersom vi mådde lite sådär så var vi inte sugna på att gå ut på restaurang så vi köpte med oss mat hem istället! :)
Det blev så fint och romantiskt ändå med en handuk som "bordsduk", plastbestick från McDonalds (för vi glömde fråga om det på restaurangen)
 
 
När jag bokade något som kallades "motel" så var vi lite rädda att det skulle vara lite sunkit - trots att vi såg bilder på det innan. Men det var kanonfint och allt var jättebra, vi båda ger det absolut 5 av 5 i betyg :)
 
 
Frukosten som "ingick" bestod av mackor, olika sylter, mjukost ost, muffins, frukter, jouice, kaffe, varm choklad, youghurt, massa olika flingor och energi-bars. Kanongott!
 
Under dag två blev det lite shopping och strosande, men vi åkte hem ganska tidigt för att försäkra oss om att hinna hem innan mörkret. 

Vägen hem var fortfarande extremt isig men det var blå himmel och härlig sol! 
 
 
 
Ser inte ur som -20, men det kändes! 
 
 
 Beslutet att köpa nya vikterdäck kändes ännu mer rätt
 
 
 
 
 
/Det var skönt att besöka en storstad, men också lite skönt att vara tillbaka i lilla Invermere. 
Men Göteborg som är mitt emellan är helt lagom för mig!
 
 
 
 
 

Swedish House Party

Adam & Richard, två killar från Göteborg (som vi inte kände innan canada) bor i ett hus här nere i Invermere nu under lågsäsongen och just nu är det bara de två som bor där - så det är ett svensk-hus . Så de hade ett Swedish House Party.
 
Vi tog med vår Sverigeflagga + Sverigehat. 
Sverigeflaggan hittade vi i en liten österrikisk affär i en liten stad kallad Kimberly, när vi åkte dit för ett tag sedan.
I somras försökte vi hitta en flagga, utan framgång. Inte ens IKEA säljer dem...så det var rätt otippat att vi skulle hitta en i den lilla affären.
 
 
 .. 
 
 

 Eli och Ryan
 
 
 
Adam och Younes
 
 
 
,Marcus, Adam, jag, Domi och Younes
Josh, Adam, Carrey, Chelsea och Domi
 
Domi och Carrey <3
 
 
 
 
 
 
/Heja Sverige
 

and off we go

Godmorgon!
Nu sätter vi oss i bilen mot Calgary. Är tydligen en del snö på vägen, så vi tänkte åka nu tidigt, strax efter plogbilen!
 
 
Younes lägger in lite saker på GPS/kartan bara så vi hittar när vi kommer fram:)
 
 
Enl prognosen igår var det -15 i Calgary!
..och jag äger inga vinterskor än..
Får se hur mina fötter mår imorgon..
 
 
/Ska ge sko-letandet ett nytt försök när vi är framme
 
 

Pengatänk

Younes jobbar just nu sitt sista pass på bensinstationen.
♫ "Alla måste få bensin, utan dom som kör bilar med diesel" ♪ -perioden är över.
Jag jobbar imorgon, är ledig fyra dagar och har sedan mitt sista pass i Kicking Horse Café på lördag. 
 
Vi hade tänkt åka till Lake Louise igen på tisdag och snowboarda, sova över och även snowboarda på onsdagen. Men de har bara öppnat en backe till, vilket leder ihop med den som var öppen förra veckan. Så nu är de i princip 1,5 backe öppen bara, dock väldigt lång nu men de har dubblat priset på liftkortet och vi känner därför inte att det är värt det. Tyvärr.
 
Men vi ville ändå ha det lite mysigt, våran övernattning skulle ju vara för att fira vår 1års förlovningsdag och vi valde att göra det ändå nu, även om det inte blir med snowboarding inblandat. 
 
Vi åker till Calgary istället. 
Jag har bokat ett hotell och vi kommer få det kanonmysigt:)
 
 
Vi har haft en lång diskussion, paus, diskussion osv innan vi bestämde oss för att åka någonstans i veckan nu, om vi ville lägga pengar på annat än snowboardingen eller inte. Men det kom vi fram till att vi vill. Snowboarding kommer vi få tillräckligt med ändå. Och lite av anledningen till att vi ville åka en del innan Panorama-säsongen var för att Younes ville känna sig mer säker och stabil innan vi började i Panorama. Men när han åkte sist så gick det kanonbra ju, så jag tror att den "nervositeten" har släppt lite hos honom. 
 
Även om jag och Younes har väldigt lika syn på pengar så uppstår det mycket diskussioner om det, just för att vi inte har mycket att röra oss med nu. Vi är absolut inte fattiga och behöver inte på något sätt vrida på varenda öre för att få mat. Det är absolut inte vad jag menar. Men vi vet att vi har mycket framför oss som kommer kräva mycket pengar, inte bara på denna sidan jorden, utan även när vi kommer hem. 
Som alla vet så är det inte lika kul att spara pengar till något som är ganska långt fram och känns utom räckhåll, så lite påminnelse, bollande och diskussion är viktigt.
 
 
 Vi lämnar en tanke åt varje krona vi spenderar nu och vi har diskuterat mycket om framtiden. Jag tycker att det är viktigt att veta att man har hyfsat samma värderingar då pengar är så viktigt (tyvärr) och kräver eftertanke. 
Pengar är inte allt, absolut inte, men jag tror att vem man är avgör sin inställning till pengar, vilket alltså betyder att hade vi haft helt andra inställningar till pengar så hade vi även varit två helt andra personer och alltså förmodligen inte varit rätt för varandra. Hängde ni med?
 
Vårt förflutna har sett helt annorlunda ut än nu och hur man värdesätter pengar utvecklas hela tiden och ju mer man upplever ju mer lär man sig, men nu lär vi oss ihop och utvecklas åt samma håll. 
 
Jag tycker att spendera pengar på saker och kläder som man egentligen inte behöver alls, är ganska onödigt, medan jag gärna lägger lite extra på upplevelser. 
 
Jag tror på att allt man upplever med någon stärker den relationen och det bandet. Upplevelsen behöver självklart inte kosta pengar utan kan vara något så enkelt som en promenad. Till exempel vad vi gjorde på vår 1års dag, hikade upp i skogen på "Hodoosarna". :) 
Men det jag menar är att om vi känner för att hitta på något så är det lättare för mig att lägga pengar på det än att hitta motivation att köpa saker/kläder som inte är livsnödvändigt.
 
Nu till expemepel valde jag att boka ett hotell/motel i utkanten av stan för att halvera priset. För det viktigaste för oss var inte att det låg mitt i stan utan att komma iväg och ha det kul och mysigt. :)
 
Jag har den senaste tiden, kanske senaste 1-2 åren, insett mer och mer hur mycket jag är beroende av alla fina människor runt omkring mig. Jag har försått hur otroligt viktigt ett leende är och vilken enorm skillnad det gör för mig. I samma takt som jag insett detta har jag även värdesatt tiden med vänner och familj mer och mer och på så sätt även ändrat mina värderinger gällande spenderandet av pengar. 
 
 
 
 
/Alla har olika prioriteringar i livet men bara man gräver lite djupare och hittar vad man egentligen vädesätter och vill så tror jag att man finner lycka, oavsett vilken budget man har.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

flaggat och klart

Så att vi inte glömmer vilket rum vi bor i.
 
 

mat - gott och ..mindre gott

Berättade jag att jag och Younes skulle ha November som "nyttig månad" ?
..det går sådär i alla fall.. Inte så lätt när chokladtårtor dyker upp överallt! :( 
 
...och jobbigare blir det eftersom någonstans på denna jorden cirkulerar just nu ett paket från Younes mamma, innehållande bland annat marabouchoklad, adresserat till oss. Ååååhh vad vi längtar! 
 
 
Detta är en helt grym lyxvara och jag hoppas ni njuter av att ha det nära till hands, överallt(!) där hemma
  
 
 
 
Sak nummer två som vi saknar här i kanada är underbar kebab!
 
En go kebabpizza eller kebabtallrik, full med go sås. 
 
Oj vad vi kommer äta mycket gottigt när vi kommer hem till Sverige igen!
 
 
 
En på jobbet sa häromdagen "åh. men nu kommer du ju lära dig massa nya maträtter att ta med dig hem till sverige" och pratade som att kanada är jättespännande i sin matkultur. Näe. Inte alls. Det enda som jag hittills ätit som jag över lag varit väldigt nöjd med är krämiga soppor.
Soppor verkar vara väldigt poppulärt och de är så mycket godare än vad jag ätit hemma. 
Jag antar att det är säker många hemma som gör riktigt krämiga soppor med, men krämiga på detta sättet har jag nästan aldrig sett eller ätit. Här är det väldigt ovanligt med "vattniga" soppor.
 
Sen är paj som i "pie", som i mal-ner-allt-du-kan-och-gegga-in-det-i-deg -paj. populärt. vissa är ätbara, men jag äcklas ändå, kan inte sluta tänka på filmen "Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street" , och jag antar att jag har younes att tacka för detta, som så snällt visade denna filmen för mig för något år sedan. ;)
(Felmen handlar om: bla bla bla....och så mals människokött ner i pajerna) 
 
 

Matkulturen här verkar dock vara hälsosamare än i England, vilket förvånade mig lite, eftersom vi alla vet hur USA är så trodde jag att Kanada skulle vara ganska likt. 
Grovt bröd är dock lika svårt att hitta här som i England. Det finns något som stavas fullkorn, men det är inte mycket skillnad från det vita luftbördet som absolut säljer bäst. Riktigt mörkt bröd finns inte alls.
Inte för att jag och younes alltid äter mörkt bröd hemma heller, men jag föredrar att ha det som standard och då och då äta ljusare bröd tex. 

Antar att man alltid vill ha vad man inte kan få:)
 
 
 
/Om någon känner för att skicka över en kebabpizza så är det helt okej! Natti
 

Flying Jacob & Diving Peter

Sitter och äter nu, gottigt, men när jag lagade maten fick jag frågan av Dom och Ryan:
- "oh, what are you making?"
- "eehm, flying jacob" 
 
Vissa saker bara heter vad de heter och man reflekterar inte över det förrän man tex ska översätta det eller får frågan varför det heter som det heter. Flygande jacob är en sån sak. Jättekonstigt namn. Haha. Jag hade tyckt det var jättekul om de hade sagt att de lagade "Diving Peter" eller något. 
Men vad vet jag, det kanske finns en jättelogisk förklaring till varför det heter flygande jacob, men för mig är det bara en riktigt riktigt god maträtt med konstigt namn. 
 

 
Nu ska jag fortsätta kolla Solsidan
 
Såg att de börjat sända säsong 4 hemma nu, så tänkte att jag får kolla om på alla säsongerna och friska upp minnet innan jag ser nr 4. Så nu är jag mitt i den andra säsongen och är glatt förvånad över hur klockrena vissa grejer är. Kom ihåg att de var underhållande, men inte såhär bra!
Men en sak, usch, Ove. Det kryper i hela kroppen av honom, det känns så jobbigt att se människor i den situationen som Ove sätter dem i. Haha underbart roligt, men ger mig nästan magont. 
Allihopa i serien har så bra roller! Mycket bra, mycket bra. 
 
 
 
 
/Själv har jag med mig något till groggbordet! Saltapinnar från LIDL!
 
 
 
 
 

Halloween

Jag har glömt att berätta om Halloween!
 
Först klädde vi ut oss på jobbet. 
Vi har fått en ny sorts kaffe på jobbet; Smart Ass
Därför tyckte jag att vi skulle klä ut oss till "Three sisters and a Smart Ass" 
(3 sisters är en av våra gamla sorter)
Det skulle vara bra marknadsföring + kul
 
 
Men dagen innan ändrades planerna till att alla på företaget skulle klä ut sig till en av cheferna då han fyllde 50 år samma dag. så det var bara att hänga på
 Såhär blev det: 
   
 Glasögonen är de som vi hade i Banff
Younes skjorta, hans jobbslips och hans jeans
Domis tröja att ha över
 
 
På kvällen var det Halloweenfest uppe i Pano så när jag kom hem från jobbet var det bara att byta om till smurf!
Målade ögon på ogonlocken så såg väldigt obehagligt ut när jag stängde dem 
Sminkade Carrey i mitten med, såg väldigt otrevligt ut i mörkret eller när hon skrattade :P
Domi var en söt lite häxa
 
 
 
 
Jag ställde kameran på 5 sekunder och skulle snabbt springa ut genom dörren i bakgrunden för att "gömma mig" och bara sticka fram ett huvud i bakgrunden av bilden, men dörren var tydligen inte öppen så jag hoppade rakt in i glaset och ramlade ner på golvet - denna bilden blev resultatet av det:
 
Som tur var så var glaset tjockt och eftersom det är en hög tröskel som jag så många gånger sparkat i tårna i så var jag beredd och skulle hoppa över tröskeln istället - vilket resulterade i att jag hade knät i stället för huvudet först. tur i oturen. Och kul var det! haha
 
 Såhär tänkte vi göra:
 
 
Ryan var Plåtmannen från trollkarlen från Oz och Eli var terrorist
 
 
 Ryan använde hårspray på huden, skägget och håret för att få det grått. Funkade riktigt bra! haha
 
 
Vi träffade massa ny personal som redan hade kommit inför vintern, verkar vara många trevliga, tror det blir en go vinter :)
 
Två av de nya, (som jag tycker är extremt lika), klädde ut sig till Scottar.
Enda sättet jag visste vem som var vem var genom dialekten. Den ena hade grov skottsk dialekt och den andra var kanadensare.
 
Younes jobbade sent men han kom upp efter, men klädde inte ut sig då klockan redan var drygt 00.30
 
 
 
/Bättre sent än aldrig

Boarding Lake Louise

Lake Louise, en skidortresort bredvid Banff, ca 2h från oss
 
De öppnade sin försa lift i helgen. Egentligen skulle de ha öppnat lite mer än bara en lift och en backe, men de har inte fått tillräckligt med snö.
Men vi bestämde oss för att åka dit ändå igår, bara för några timmar, ett halv-dags-pass köpte vi. 
Det var ganska mycket folk, men absolut mest personal tror jag. 
Det var ca 75 % snowboardåkare, skidåkarna var väldigt sällsynta!
 
Younes nya bräda till vänster, finfin! 
Funkade grymt bra för honom!
 
Min bräda är lika happy som jag!
 
 
Tyckte det var riktigt nice att se hur solstrålarna trängde sig igenom, ser ut som bilden är fixad nästan
 
Vi båda var rätt inställda på att det skulle gå sådär för younes, eftersom detta är andra gången någonsin han åker. Vi tänkte att det får gå som det går och ta den tid det tar och Younes var menalt inställd på att få ordentligt ont i rumpan, knäna och händerna. Men Näe! Inte många hårda vurpor alls!!
 
Han ställde sig direkt på brädan och var grym från första åket! Tror inte någon skulle gissat att det var hans andra gång på brädan. Det var riktigt kul att se och det tyckte han själv med:D
Brädan är han riktigt nöjd med och jag tyckte med den såg go ut, den är väldigt mjuk och rörlig, till skillnad från Sachas bräda som han försökte lära sig med sist. Fem av fem toasters! 
 
 
 
Sittliften gick väldigt långt upp och åktiden var 5-10 min så det var en hyftsat långt backe de hade öppnat! Vi åkte som sagt en halvdag bara, mellan 12.30-16 och trots att alla åkte samma backe så blev snön inte dålig. Visst, lite uppåkt, men inte på ett jobbigt sätt. Det var kanonbra!
 
 
 
 
/Jag får ligga i ordentligt, annars är Younes bättre snart och det funkar ju inte ;)

Fars dag!

 Idag är det Fars Dag i Sverige.
Tack underbara pappa för att du är världens bästa pappa! 
Jag älskar dig otroligt mycket och önskar att jag hade fått vara hemma och fira dig.
 
 
 
 
 
 
Jag antar att du berättar något väldigt viktigt här, som du alltid gör. Eftersom vi är och bowlar så förklarar du antagligen väldigt invecklat varför just ditt bowlingklot dras ut i rännorna....
Haha, jag saknar dina ord! :)
 
 
 
 
 
 
 
Fin bild på er, underbara nyktra föräldrar ;) haha
 
 
 
 
 
Jag saknar er helt otroligt mycket älskade familj! ♥
 
 
 
/Pappa, du är den bästa pappa jag någonsin haft! 

COD & CARD

 
Sitter och spelar
 
 
men internet verkar slänga ut mig lite som det känner för så jag ger upp nu..
 
Dagen har varit gööör seg på jobbet, inte mycket action alls.. men nu är det långhelg och förhoppningsvis blir vi lite busy. På måndag är det ju Remembrance day vilket är en röd dag och om vi jobbar då, vilket jag gör, så får vi betalt 150% + en ledig dag med betalt vid ett annat tillfälle. Denna arbetsplatsen har bra förmåner!
Sa jag att jag fick $100 (=ca 630kr) i presentkort när jag fyllde år?
Det gäller på syndicate, vilket är en snowboardaffär här i invermere som har helt kanonsnygga kläder och massa kul :D
 
ja, mitt namn är felstavat..Av någon anledning är Frida svårt att stava? Både i England och här har jag allid fått bokstavera, eller säga "Friday utan Y" . För vem vet inte hur man stavar Friday? :)
 
Jag hade knappt jobbat där i två veckor när min födelsedag var, och egentligen tror jag inte att man borde fått någon present förrän efter att ha jobbat där 3 månader, men jag antar att de var snälla! Dominique fyllde ju också år, vilket var väldigt nyligen och de kände väl att de behövde behandla oss lika. Jag är absolut tacksam i alla fall!
 
Jag har inte köpt något för det än, men oj vad mycket jag har hittat som jag kan tänka mig att köpa. Men väntar på känslan "wow! detta måste jag absolut ha!!" :D
 

Ny camera och ny snowboardsäsong!!:D

Vi har diskuterat att köpa en kamera, en bättre än den jag har nu. Ingen av oss är proffsfotografer (younes vet dock en hel del mer än mig), jag bara klickar och hoppas att det blir bra.. Haha men vi ville ha en kamera som oavsett hur bra/dåliga vi var så skulle den ta bra bilder!:)
Och vi kollade på några olika modeller, och bestämde oss för denna:
En samsung WB2100 .
 
Vi köpte den igår när vi var nere i Cranbrook. Vi har så mycket framför oss nu de kommande åren som vi verkligen vill ha bra bilder på. Det kommer vara så många tillfällen som vi kommer minnas föralltid och dessa vill vi kunna framkalla bra foton på. ♥
 
 
Första användningen blev idag då vi åkte upp till Pano för att inviga säsongen med brädåkning!:D 
Första gången jag plockade ut brädan för denna säsongen och det kändes underbart! 
 
 
Diskuterar vilken backe vi ska åka. Snökanonerna var lite överallt så vi kunde inte åka för nära dem. Vi trodde att någon ganska snabbt skulle komma och säga till oss också eftersom vi var precis i området där de gjorde snö. Men näe då, scoterpersonalen vinkade bara glatt. hehe. Antar att de  förstod vår glädje ;)
Adam, jag & Richard
 
 
 
 
Lycka!
 
Det blev bara några få åk. Men det var helt klart värt det!:)
Snön var inte djup alls, ca 10cm, men vi lyckades att inte få några repor i brädorna ändå. 
Younes valde dock att inte åka pga att han har en helt ny bräda och det vore inte värt att förstöra den på första åket. Vilket jag inte heller hade gjort om jag hade ny bräda:) 
Men med största sannolikhet åker vi till lake louise nästa vecka för att åka mer, deras liftar öppnar om 2 dagar!
 

4/11 - 1 års förlovning

I måndags 4/11 hade vi varit förlovade i 1 år 
Jag älskar dig Younes ♥
 
 
Vi hade en go dag och valde att inte lägga mycket pengar, utan att spara det till om några dagar när vi kan åka till en skidort, åka snowboard och kanske sova över på något mysigt hotell osv. istället :)
Så i måndags åkte vi till ett ställe som vi länge velat se. Det är några Hoodoos (vet inte exakta definitionen, men det är berg som är formade riktigt coolt, googla Hoodoos invermere) som vi sett från motorvägen när vi kört förbi några gånger och för ett tag sedan fick vi reda på att man kan hika upp på dem. 
Det tog drygt 30 min eftersom det var mellan 5-15cm snö överallt, men helt underbart fint!
 
Younes - "Det är som en saga"
 
Försökte få det att snöa..
 
 
Jag kan inte sluta le av all snö, jag har aldrig varit så glad över att se snö som i år:) 
'
 
Detta området är vanligtvis väldigt fint runtomkring här med alla berg och all skog, men nu med snö på är det helt otroligt fint!
 
Younes sjöng julsånger och dansade runt en jättestor gran som vi hittade tidigare under dagen
 
Vi kommer fira många mer år tillsammans!
 

Kreativiteten sprudlar!

Jag har de senaste veckorna fått en kick av kreativitet, åh vad jag älskar att känna mig kreativ!
 
 
Min "latte-art" har utvecklats så mycket senaste tiden och jag har lärt mig hur jag ska tänka för att göra vad jag vill göra. 
 
Runt halloween gjorde vi massa pumpor, som jag visat i ett tidigare inlägg.
Jag gjorde även lite spöken och här är ett som Younes fick i sin Mocha:
 
 
När jag vaknade i morse så var det snö utanför fönstret och jag fick en ordentlig energikick!! :D
Under en lugnt stund på jobbet så byggde jag och Dom en liten snögubbe utanför caféet
 
 
Just nu har jag gjort snögubbar på nästan alla kaffen och jag har kommit på hur jag kan göra en julgran med. 
haha men enl Tammy på jobbet får jag inte börja med det "juliga" förrän efter 11 november, då är det Remembrance day (en dag för att hedra soldaterna i andra världskriget och att kriget tog slut).
Efter det tycker hon att man får ta fram julsakerna . Men äh, jag tjuvstartar :)  
 
Julgran och snögubbe
 
Det finns inget som gör mig så glad som att se andra människor le! Och minsta lilla ansträngning man gör för att skapa något i någons kaffe, får dem oftast att le! :)  de bra dagarna jag har på jobbet beror på härliga kunder. Till och med när det spöregnade häromdagen så kom folk in med ett stort leende, även om de sa att de var missnöjda med vädret så slutade de inte vara trevliga och glada. Hemma - trots att det regnar jämt, så tappar folk humöret direkt! Jag älskar kanadensarna och ska ta med mig deras positiva energi hem till kalla sverige :)
 
 
 
 
Min typiska clementin/apelsin-gubbe som jag gjorde för några år sedan och kan inte sluta göra varje gång jag äter en sån frukt. Detta var mitt mellanmål idag
 
 
I nästa avsnitt av kreativitet får ni se bland annat halloween-makeupen! hehe . seee yaa!
 

Banff!

Banff!

 

 

Vår tjejhelg i Banff bestod av otroligt mycket skratt. (Det var längesen jag skrattade så mycket konstant under 3 dagar. Underbart!) För lite sömn. För mycket alkohol..

 

Angående alkohol..Jag har inte druckit mycket alls sedan augusti (det var inte jättemycket i somras heller, men definitvt oftare). Och visst hade vi galet kul och alkoholen var en del av det. Och visst kommer jag dricka igen, många gånger i vinter förmodligen. Men jag börjar känna mig klar med alkoholen nu. Jag har många gånger här i Kanada gått till baren med vänner och inte druckit något och med rätt sällskap så har man kul oavsett. Visst, alkohol är oftast kul och alla har oftast roligt men näe, det finns inte så mycket som motiverar till att dricka så mycket längre. Många dricker för att "släppa loss" men det gör jag ändå. Haha. Jag är som jag är och jag är såpass säker på mig själv ändå och blir starkare för varje dag.

 
Detta har jag tänkt på mer nu i Kanada pga att andra droger är så mycket mer "accepterade" här. Inte lagliga, men accepterade på ett helt annat sätt. Och jag är väldigt starkt emot tunga droger och har haft lite diskussioner med folk om just detta. Jag har funderat på vilken dubbelmoral det är att acceptera alkohol utan minsta eftertanke och vara så mycket emot andra droger. Alkohol är också en tung drog, den är bara mer accepterad, men det förstör så mycket i samhället. Och förr eller senare (snarast!) så kommer jag ändå spendera minst nio månader helt utan alkohol så varför inte bara trappa ner lite direkt. Jag menar inte att jag är emot alkohol helt, jag bara tycker det är sunt att tänka över det.
 
Det är intressant att prata med folk från andra världsdelar och höra deras åsikt om dessa ämnen. Panorama är verkligen ett perfekt exempel på flera hundra personer från spridda delar av världen, alla med sin ryggsäck fylld med olika erfarenheter och åsikter och det vore bara dumt att inte ta tillfället att lära sig och få inspiration, nya tankar och få en helt annan förståelse för varför folk i världen gör som de gör. Jag älskar det!
   
 
 
Jag är bra på att tappa fokus när jag väl börjar tänka och diskutera med mig själv, haha,
men nu tillbaka till Banff!

 Efter jobbet i lördags (26/10) satte vi oss i bilen, landade i Banff runt kl 18, gjorde ett snabbt stopp i 2hand butiken, en dollar store och "systembolaget". 

Provade en onepice   . (vi ska köpa det för att snowboarda i i vinter ;) Inte denna dock, den var för dyr)

 
Vi fick bland annat med oss :

Glasögon (med bild på ögon i) och heliumballonger
 
En slöja, som vi klippte sönder lite, tog en liten del av den och satte fast i mitt hår med hårnålar. 
 
Rosa mustascher 
 

...och lite annat pynt. Idén var att temat skulle vara bachelorette party. Att det var just det temat var inte det viktigaste, utan vi ville bara ha ett tema för att göra allt roligare och då tänkte vi att - eftersom dessa två underbara tjejer från canada och australien inte kommer vara i Sverige när jag väl gifter mig - så varför inte ha ett bachelorette party nu med?  Väl på klubben var alla utklädda, eftersom det var lördagen innan halloween (vilket vi inte tänkte på alls) så vi var några i mängden av uppklädda/utklädda och det var ganska skönt;) haha. 

Vi kunde inte se något med "ögonen" i glasögonen så så vi petade ut dem plastbitarna..

 

Runt 5 var vi äntligen hemma och somnade bums. Efter några timmar sömn gick vi och käkade frukost/lunch och sen tog vi en liten nap, gjorde oss redo och hade en grym kväll igen!

Middag, dag 2

 
Promenad genom Banff
 
 
Banff var en riktigt fin och mysig lite stad och en liten del av mig önskade att vi hade hamnat här från början. Men näe då, jag är jättenöjd med Pano och det känns skönt att vintern nu blir vår andra säsong, så vi har koll på hur saker och ting fungerar och behöver inte känna oss nya och vilsna:)
 
Det snöade en kort stund i Banff, men det smälte direkt när det landa, men det var fullt på bergen runtomkring i alla fall! Australienare som Dom är så har hon aldrig upplevt snö ordentligt. Hon har sett snö en enda gång i sitt liv, när hon var liten och var iväg på en kort "över-dagen-trip" någonstans med skolan. Så hon var/är superexcalterad. Och jag är superexcalterad över att få visa henne hur underbart kul man kan ha i snö, i en resort! :D
Vi fick dessutom höra att det snöade här hemma i Invermere så vi längtade hem efter att få se det. Men det han smälta innan vi kom hem...
 
Det var dock en del bilar i Banff som var fulla av snö så jag tog lite därifrån och gjorde en mini-snögubbe till henne, hennes första snögubbe! :D
 
 
Vi hade en helt grym resa och jag är så glad att jag träffat dessa två tjejer!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Jag älskar hur mycket denna resan får både mig och Younes att lära oss om oss själva, varandra och utvecklas som individer och par ♥
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0