Exalterad tjej planerar roadtrip!

Åååh vad jag längtar efter att vi ska få ta vårt pick och pack och börja våran roadtrip!
Det är ca 6 månader kvar tills dess.. förmodligen kommer vi börja resan i mars-april någon gång. Kanske ännu tidigare om vi tröttnar på snön och snowboardåkning..men det tvivlar jag på ;)
Vi båda längtar ju galet mycket efter snowboardåkningen med! Så fort snön börjar falla uppe i Panorama så ska vi vandra upp i backen för att åka! Yeeey! 
 
 
Men i alla fall, tillbaka till ämnet. Roadtrip. Jag hittade en sida i morse, en helt grymt bra sida! www.roadtrippers.com där man kan planera sin USA roadtrip. Den är jätteenkel att använda, ändra om sin rutt, det finns massa information om sevärdheter osv. Så det är vad jag har gjort hela morgonen nu.
 
Just nu ser rutten ut såhär:
 
Enl sidan är det:
1473 mil och 141 körtimmar.
 Den säger även bensinpris, vilket är ca 10.000kr men den är inställd på "standard-inställningar" och jag vet inte hur mycket vår bil drar så kan inte ändra om det nu till vad våran bil förmodligen skulle dra. Men det är ändå bra att det står så man vet ungefär vad det handlar om för kostnad..eftersom det inte är något jag av erfarenhet kan resonera kring.. :)
 
 
Detta är bara ett första förslag som jag gjort själv nu, det kommer ändras mycket sedan med Younes idéer och alla saker vi kommer på under detta halvåret som vi vill se och sen kommer det ju ändras efter hur mycket pengar vi får ihop med.
   Vi har räknat på ett ungefär vad vi minst kommer ha att röra oss på och det verkar som att vi kommer få ihop till en ganska bra resa!! :D 
   (Jag är lite ledsen att alaska ligger så långt åt fel håll, för det hade jag gärna sett annars!:D )
 
 
Nu ska jag fortsätta googla, läsa, planera och bli taggad!
 
 
 

Flyttat!

Vi flyttade ner till Invermere 1 september och vi är såå supernöjda med det! :D
Vi bor på "huvudgatan" det känns lite konstigt att säga det om en stad som i princip bara har en gata.. eller ja, en gata med alla affärer och sånt på och alla hus ligger runt omkring. Med affärer menar jag mataffärer, några "tio-kronors-affärer", en 2hand butik, en bokhandel, banken, postkontor, och några småbutiker.. det är ingen shopping här direkt. 
 
Staden börjar dö ut mer och mer nu dessutom, jag tror jag har skrivit det tidigare, men invermere har ca 4000 invånare som bor här året om, och på sommaren, pga fin natur och golf så är det väl upp emot 10 gånger så mycket folk. Panorama är stängt och golfsäsongen slutar nu 1 oktober så det blir f'ärre och färre bilar i staden hela tiden. Vintern kommer vara helt tom enligt folk som bor här - men det kommer ändå vara skönt att bo här. 
Vi kommer i vinter att bo kvar här med jobba uppe i Panorama, det blir skönt att komma bort från folket lite och känna att man kan komma hem till ett riktigt hem. När vi bodde uppe i Panorama blev det lite mycket av allt ibland, det blev ingen paus från allt folk förrutom när vi åkte på våra små utflykter. 
 
 
Vår lägenhet nu är såå fin! Och dessutom billigare än personalrummen som vi bodde i innan. Denna lägenheten har två sovrum, två badrum, kök och vardagsum och balkong med stor grill. Det är helt möblerat och all inredning är jättefin, lite för fin nästan! 
 
jag har några bilder, men de är inte jättebra tyvärr, men ni får en uppfattning i alla fall :)
 
 
 
Kök och vardagsrum sitter ihop
 
 
 
 
 
 
Vårt sovrum:
 
 
Sitter ihop med badrum (med dusch och badkar):
 
 
 

Mountainbike Downhill!

Mountainbike Downhill!
 
En av eftermiddagarna spenderade vi på en mountainbike! Det var galet kul!
Vi har väntat tills i slutet av säsongen med att göra det av två anledningar;
1. Väldigt många har skadat sig ordentligt vilket lett till att vissa inte kunnat jobba mer = ingen inkomst = några av dem fick åka hem. (hade vi skadat oss i offseason så var det inte liiika jobbigt eftersom vi har lite tid att återhämta oss på, och snålar vi hade det nog gått runt med pengar ändå)
2. Det är dyrt. Eller inte jättedyrt. men jag visste att jag skulle älska det och jag skulle inte haft råd att göra det många gånger. 
 
Younes ville egentligen inte göra det alls pga skaderisken, men jag vet att jag hade ångrat mig ordentligt om jag inte hade gjort det. Jag lär ju inte få chansen att göra det igen hemma sen på riktigt. Så jag övertalade younes att följa med, och han älskade det lika mycket, om inte mer! :D
 
 
Tim var snäll och följde med oss två åk och visade och förklarade, det var guld värt! Sen kom Shina, som jobbar som instruktör, och följde med oss resten av dagen. Hon stannade lite då och då och förklarade vilken typ av "hinder" som skulle komma och hur spåret såg ut. 
Man står upp hela tiden på cykeln, så det är grymt bra träning, snacka om att jag var trött i kroppen efter. Och särskillt i händerna efter att ha krampat runt styret och bromsen! 
 
Åh så kul det var!! 
 
 
 
 
 

Horseback Riding

Vi åkte häst för några veckor sedan! 
 
Utsikt över hästarna och panorama
 
 
Vi var 7 st i en grupp men Fredrik som guide, red upp på berget och höll utkik efter vilda djur! Jag vill så gärna se en björn trots att jag nog hade kissat ner mig om jag gjorde det på nära håll...!
 
 
Det var första gången jag satt på en häst, som jag kan minnas. (jag har sett bildbevis på mig själv från när jag var liten, att jag ridit, men det är inte kvar i minnet..) 
 
Det var väldigt spännande och fräckt, för en gångs skull så kände jag mig lång eller ja, hög!
Vi red i ca 1tim och det var spännande att sitta på ett sånt muskelberg, jag är helt imponerad av hästar nu! 
Jag hoppas att vi kan göra det igen. Han som driver hästridningen har stängt ned för sommaren nu, men han skulle vara kvar där i ca en månad till så har vi tur kan vi hänga med på en till tur!:)
 
 
Jag älskar denna bilden, den kommer jag skriva ut sen när vi kommer hem:)
 
 
 
♫ ..se upp nu alla cowboys för Younes rider igen ♪
 
 

Kicking Horse café

Äter och gör mig redo för första dagen på Kicking Horse café! :)
 
 
De senaste två veckorna har det hänt jättemycket och jag är helt excalterad över att berätta om det för er! :D ..men jag hinner inte nu :(
RSS 2.0