Det händer och fötter mycket här!

Lördag, 2013-06-29, kl 23.05
 
Högsäsongen i Panorma började igår (fredag), invigning av de nya mountainbike-spåren gjordes! (nej inte av mig..) Det var inte jättemycket folk men det var riktigt grymt väder! Idag har det varit mycket mer gäster och imorgon är det troligtvis ännu fler. det ska vara bra väder nu närmsta veckna! På mån, tis & ons ska det vara runt 33 grader.. Det är varmt! Idag har det kanske varit 26 grader och det har kokat inne i cafét hos oss! Det är som ett växthus för halva cafét har glastak så det är gööör varmt! Vi kommer kollapsa nästa vecka! Men vi är lediga på tis och onsdag så vi ska njuta ordentligt :D
 
På måndag (alltid varannan mån) så är det jam-night på T-Bar + att det är Canada Day, nationaldagen, och jag och Younes + många andra som vi umgås med är lediga på tisdag! Så måndag kommer bli en SUPerbra dag!
Jenny ska måla våra ansikten med!
 
 
Just nu så jobbar Younes å jag ska strax sova, blev bara 4h sömn natten till idag - jag var ju tvungen att fira Youns första dag på jobbet!:) Men jag var nykter så det har inte varit jobbigt idag, jag var fylletaxi - om jag kör så finns det ingen risk att jag dricker - kanonbra! Hans första dag gick i alla fall jättebra:D Deras bartender invigde kvällen - precis innan öppning- med att tappa en spritflaska i golvet, så antar att ingen behövde vara nervös för att klanta till det längre ;) hehe.
 
 
Efter jobbet idag åkte jag och några upp med sittliften, den som är öppen för mountainbikeåkarna, för att kolla utsikten. Det är såå fint! Åh vad jag önskar att jag hade en bra kamera om kunde visa er det, men en liten billig digitalkamera gillar inte landskapsbilder tyvär.. :p Men Fredrik, en av våra grannar här (norrlänning) har med sig en superduperkamera, ska se om jag kan få tag på bilder från honom, jag vill ha några fina:D
 
Erin (fr kanada) i liften upp. Vi jobbar ihop och det är hon jag hängt med mest hittills också. (-Ragnar vad är odsen att hon typ heter som du och är ginger?!  Miss u!)
 
Det är bara denna liften som är igång nu i sommar, den går väl typ halvvägs upp på berget om jag förstod det rätt. Kollade runt lite och tog liften ner sen igen - hiking får bli en annan dag.
 
 
 
Här har vi våra Irländska tjejer också, Lorna, Carrie, Ciara, dem tre och Erin bor tillsammans personalhusen här med + att jag jobbar med Ciara (till höger) också, så även dessa umgås jag mycket med :) 
 
 
 
 
Jag har undrat många gånger hur de får med sig cyklarna upp, men det var tydligen inte så komplicerat.. 
Steg 1: Häng fast cykeln. Steg 2: Sätt dig i liften efter.  (dessa två är också några av de som bor i personalhuset med oss)
 
 
Efter detta gick jag, Erin och Fredrik ned till "The FunZone", -  det var fun! - där de har massa lekar för barnen bland annat. Vi skulle träffa Jenny som är en av ledarna. Hon ville ha lite hjälp så vi lekte lite, haha, jag hade säkert roligare än barnen ;)
 
Tog gondolen upp genom byn, kollade in poolen, stor utomhuspool, eller ja, flera stycken, så dem kommer vi nog ha det rätt gött vid många dagar!
 
Jag provade även en annan del av FunZone:en, Euro Bungy! Åh jag har alltid velat prova det! Det var såå kul, men galet jobbigt i benen! Kan inte förstå att vi orkade hoppa så mycket studsmatta när vi hade det hemma för massa år sedan!
 
Volta gjorde man ju nästan automatiskt - ja, för er som inte har provat, det är så kul som det ser ut:D
 
Euro Bungyn skulle jag ha provat i torsdags egentligen, men jag var inte riktigt på topp den dagen, lite för mycket vin dagen innan kanske, så det blev inte mycket gjort, kolla film och sånt ansträngande. Jag (å younes) hade glömt att det var den dagen all personal skulle få prova på alla barnlekarna, bla euro bungy, hoppborgarna, klättervägg mm. för att de som jobbade där skulle få öva. Och dessutom skulle pizzabagarna öva på att göra pizza, så det var 50% rabatt för all personal på det med.. det missade vi också... Vi missade även norrkskenet som syntes inatt tydligen. 
 
Men vad gör det att man missar lite ibland, när man hinner med så mycket annat :D
 
Tiden räcker inte till, det är så mycket att hinna med och så lite tid att hinna det på! Sov gott, dröm sött!
 
/Over and out
 

Bland höga berg och här människor

Onsdag 2013-06-26, Kl 18.57
 
(jag har börjat skriva datum och tid överst i inläggen för av någon anledningen är bloggen inställd på svensk tid så när jag lägger upp ett inlägg så blir det eran tid på det och inte min..  Vi är dessutom bara 8h efter er nu eftersom vi har flyttat en timma närmare - trots att det är samma provins som vancouver)
 

Vi vaknar av att solen tränger igenom persiennerna, utanför ser vi höga berg som möter molnen och solen. Promenerar till jobbet längs forsen i den friska luften och möter massor med jordekorrorar och renar på vägen. Det är underbart fint här! Jag trivs kanonbra verkligen!
 
 

Nu har de flesta vägarna öppnats verkar det som, de flesta av personalen som har suttit fast i bland annat Calgary har börjat trilla in nu de senaste två dagarna så det verkar ha släppt. :) 
-Det är lite delade spekuleringar angående om översvämmningarna kommer göra att det blir mer eller mindre gäster här i sommar.. Många andra anläggningar/resorter runt omkring i alberta och british columbia har fått stänga stora delar av sin verksamhet för resten av sommaren - så fler kaske kommer hit. Å andra sidan så har detta påverkat mååånga ekonomiskt så folk kanske inte har råd att komma hit.... Vi får se!
 
 
Vårt internet har i alla fall inte fungerat på massa dagar, när jag skrev inlägget sist så fungerade det lite grann bara - vissa stunder.. sen dess har inte inte fungerat alls. Detta verkar ha berott på vädret men nu har de fixat det och ominstallerat allt internet mm i vår byggnad. :)  (Wifi har funnits på några ställen i byn ibland..)
Därför har jag inte kunnat uppdatera er om något!
 
 
Helgen var go, det blev lite party som jag skrev sist.. blev lite i lördags också.. i söndags åkte vi ner till Invermere - jag behövde köpa svarta skor till jobbet. Jag hittade ett par, typ varianten av ett par gympaskor, väldigt fula, varma nu i sommar och lite klumpiga.. men förhoppningsvis kan jag ha dem även i vinter så det får duga! De var de enda helsvarta jag hittade som inte var dyyyyra..
Festa är ju lugnt så länge ölen växer på träd!
 
 
Flaskorna är överraskande stora här!
 
 
I måndags jobbade jag mitt första pass, kl 9-13, det kändes kanonbra! Igår (tisdags) jobbade jag också och nu har vi fått komma igång med allt. Stå i kassan, göra smothie, glass, städa bord, baka muffins och cookies, servera mat.. Kaffet fick vi en liten utbildning på igår efter stängning så det har jag inte hunnit prova på ordentligt än, men det kändes som det satt kvar en del i huvudet från England. Det ska bli jättekul att göra kaffe igen! Jag dricker det inte, men att göra det är kul:D Får se om kundrna uppskattar mitt kaffe lika mycket som jag. 
 
 
Idag var vi på ett till "uppstartsmöte" för alla nya i hela Panorma - ca 50 st personer. Presidenten för panorma - vilket borde vara typ VD på svenska väl?? Han pratade en del, gav lite inspiration på hur vi ska bygga upp vår självkänsla, ta vara på tiden å allt vi har möjlighet till, se till att vi får ut så mycket vi bara kan av detta och låta det bli en grym erfarenhet att vara här på Panorma! och det tror jag verkligen att det kommer bli. Alla vi mött, ALLA, är verkligen kanontrevliga, hjälpsamma och det finns massa olika områden att utmana sig själv på! jag ser verkligen fram emot allt vi kommer få uppleva här! 
Vi fick även en liten lektion ang vilda djur som finns här, "be bear aware", det var en kvinna som berättade hur man ser skilland på olika björnar, då de oftast uppträder olika om man möter dem, beroende på vilken typ av björn det är.  Det är dock väldigt väldigt få som någonsin behöver möta en ilsken björn - i hela BC så är det endast 3 st som har dött av björnattacker på 13 år så det är mycket större chans att bli träffad av blixten!
Vi fick ialla fall veta vad man ska göra om/när man möter en vilt djur, ex björn och ren. Det finns maaassa renar här uppe, de är överallt verkligen, vandrar runt husen och runt i byn. Ser minst 5 st varje dag. 
 
 
jordekorrarna finns det tusentals av, de springer runt överallt här utanför på gräsmattan - söta är de med! Men förmodligen bit-glada, så jag tänker hålla mig borta! Tur att zoomen funkar på kameran i alla fall.
 
Efter det skulle Younes upp till sin restaurang, Vildfire, möta vår chef och få lite städuppgifter mm, så jag hängde på - chansen till extrajobb är alltid bra! Och ja, jag fick också jobba, så det blev drygt 6h extrajobb idag, toppen! :) Fick dessutom gratis lunch (+betald lunchrast) för att ha provsmakning på allt i vårt café - vi måste ju veta vad vi säljer. Och det vi säljer är riktigt gott!:D Younes fick också vara med på matprovningen, vilket vi båda tyckte var lite konstigt, för han kommer inte ha något med vårt café att göra, men äh, det är bara att tacka och ta emot:D
 
Det har varit massa papper, manualet och säkerhetsskrifter som vi har behövt läsa igenom, dessutom måste alla i British columbia, som ska sälja alkohol, genomgå en liten kurs på internet - som kostar 230kr - för att få lov att servera alkohol överhuvudtaget.. så det är vad vi håller på med nu. Jättemycket text om lagar, regler, ta hand om gäster, hur mycket man ska servera, vilket ansvar man har.  Det är intressant och väldigt nyttigt att veta..men jag är trött på information nu.
 
Nu ska jag ut till lägerelden å tjöta med folk! :)

Konstiga sånger och äcklig sprit..

Lördag 2013-06-22, kl 12.00
..det är svensk midsommar det
 
Det kom över tre förvirrade kanadensare till vårt personalhus igår och sa "det sitter massa svenskar och sjunger svenska sånger och dricker äcklig sprit i det andra huset..." 
Vi hade gett upp midsommar lite och sen kom den kommentaren, så vi gick över, och japp, där satt ett gäng svenska killar och sjöng ramsor och drack nubbe. Första festen är avklarad! Det blev inte direkt något vanligt midsommarfirande, men vi hade riktigt skoj, det blev ganska mycket folk tillslut! 
 
 
Jag mår prima idag och Younes mår lite sämre.. men vi ska ut och promenera i den fina naturen nu!:) 
Det slutade regna igår kväll och verkar vara uppehåll nu med, det är fortfarande molningt men solen försöker ta sig igenom lite smått i alla fall. :)
 
De andra städerna i Alberta har inte klarat sig så bra, det var mycket värre än vad jag trodde! I Calgary hade de fått mer regn på 30 timmar än vad de fått på ett helt år! Stora delar där är utrymda, och på nyheterna står det "Calgary is declared a state of emergency" så det är rätt illa. 
Våran chef hade varit nere i stan här i Invermere igår för att tanka innan vårt möte - hon hade fått stå en halvtimma i kö för att alla bunkrar upp nu ifall det blir katastrof här med, de hade även rusat efter ägg, mjölk och potatis i affären. Men det verkar rätt lugnt nu, det verkar vara över:p ingen annan här är orolig och ingen har sagt något om att det verkar som att invermere kommer drabbas heller, det har slutat regna nu med som sagt så det är ingen idé att vara orolig! 

Jag var på "orienteringen" på jobbet igår, fick information, tröjor, namnskylt, träffade de jag ska jobba med. Vi är 6 st tjejer, en från Irland, en från Canada, 2 från England och en från tjeckien. Tjejen från tjeckien och en av dem från england är arbetsledare och har jobbat några säsonger nu - alla verkar jättesköna, jag tror det kommer bli hur bra som helst! :D Dessutom dyker nästan all personal som jobbar i Panorma upp på detta cafét lite då och då för lunch å kaffe och så jag kommer träffa väldigt många genom att jobba där :)
 
Våran chef (för både mig och younes) skulle försöka se till att vi får dagar ledigt tillsammans så ofta det går, eftersom vi som sagt kommer jobba olika tid på dygnet hela tiden. 
 
Younes såg en björn igår! På låångt avstånd dock. Det känns så konstigt att de är runt omkring oss :o man får vara försiktig! 
 
Tack å hej för nu! :)

Update från Panorma!

Torsdag 2013-06-20, Kl 22.00
 

Nu är vi i Panorama, installerade och klara i vårt rum! Resan hit var superduperbra och vi har sett massa fantastiska platser och underliga människor - jag håller på att göra en video/bildspel med allt från roadtripen upp hit eftersom det annars blir väldigt mycket bilder och text att lägga upp här i ett inlägg.
Vi har inte haft tillgång till internet så mycket, när vi väl har varit på de platser vi sovit på så har vi inte hunnit så mycket mer än just sova, så blogga har jag inte hunnit med. Det har varit körande, upptäckande och matletande hela tiden :)
 
Vi har haft det riktigt skoj! radion gick sönder första dagen också, vi såg till att en säkring gick... så vi har fått stå för sångerna själva och mina bil-lekar är Younes rätt trött på nu ;) Vi har rabblat bilmärken, ölsorter, namn, trädsorter (den listan var inte lång!), gissat "vem tänker jag på" osv. 
Jag har även letat björnar - som det finns massor av här i skogarna - jag fick se en liten söt björnunge som jag skrivit tidigare och även en stoor björn några dagar efter! Det känns så fräckt att se, men bara så länge man är på vägen i en bil och de är på andra sidan staketet, jag vill INTE möta en face-to-face!
Massa renar är det däremot överallt här uppe i panorma, de springer runt bland husen här, det har jag stött på många av - väldigt fina! :) 
 
 
 
I förrgår kom vi fram hit till Panorama där vi ska bo och jobba. Ligger ovanför den lilla lilla men söta staden Invermere, ca 20 min upp i bergen. I onsdags när vi kom hit var det kanonfint väder och jättevarmt, men nu har regnat nu konstant i ett och ett halv dygn och stooora delar runt omkring är rabbade.. En del av personalen som skulle kommit hit sitter fast i bland annat Banff pga att vägarna är avstängda på vissa ställen. Det som har påverkat oss är att upplärningen blir lite uppskjuten för Younes pga att de flesta av hans arbetskamrater inte kunnat ta sig hit än. Dessutom kommer de troligtvis nu ikväll eller imorgon att stänga av strömmen i några timmar pga att de måste fixa till något som vattnet har orsakat - det är pga hur mycket det har stigit i forsen och sjön utanför. Vattnet som är i forsen precis bakom oss var jättefint blå/grönt när vi kom, nu är det äckelbrunt :p 
Men mer än så är vi inte påverkade! ..Panorama har dock fått avboka med en del gäster som skulle komma hit i helgen, pga att det inte går att ta sig hit för dem - vilket inte är bra om det forstätter så - vi vill verkligen börja jobba snarast!  
 
Det är jättefint här! :)
 
Det känns stressande att betala pengar men att inte få in några... 
Men vi pratade med arbetsledaren idag och har fått lite information om jobben - vi kommer jobba ca 6-8h/dag. jag kommer jobba i ett café, säljer lite lunch-grejer typ och sånt - öppet morgon till eftermiddag. Younes kommer jobba i en restaurang, som sitter ihop med mitt café, delar lokaler - det är öppet eftermiddag till kväll.. så vi kommer ha helt olika arbetstider.. men det löser sig! Det hade vi ju nu innan vi flyttade hit också. Men det blir säkert bra, det kommer finnas mycket tid över, förhoppninsvis får vi lite lediga dagar tillsammans och så :)
Jag ska gå på introduktion imorgon kl 2. Younes blir nästa vecka någon gång - det är inte helt säket än.


Allt känns jättebra här!  Vi bor i personalhus, vilket är 2 st 4våningshus bredvid varandra. Vi bor på "loftet" - allta längst upp alltså - här är det bara 4 st rum med två sängar i varje. På de andra våningarna är de väldigt många fler! Vi har 4 st toaletter, 2 duschar, ett stort kök, matbort + en liten tv-hörna. Det är lite lyx att bo här uppe.:P  
Alla är jättetrevliga! När vi kom i onsdags blev vi väldigt välkomnade av de få personerna som var här, de var väldigt trevliga, hjälpsamma och inbjudande. Vi hade en lägereld utanför huset å satt å tjötade den kvällen. Då var det bara personer från australien och kanada där.
 
 
 
Fram tills i eftermiddags så har vi bott själva här uppe på loftet, men nu har två st tjecker flytt in i rummet bredvid - samma som i england, där bodde vi också med två tjecker:P Dessa två är 28år och är forskare och arkitekt - de kände att de började bli för gamla och ville hitta på något innan det var för sent... Jag kan säga att de har fyllt skåpen och kylen med rätt mycket goare grejer än vi! Haha .

 
 
 

en dag till , en dag till!

Sön 2013-06-16, Kl 23:22
Vi blev kvar i Whistler en natt till, vi han ju inte utforska det något i fredags eftersom vi kom dit så sent. Så igår hade vi egentligen tänkt åka därifrån, och efter att jag hade bloggat, skypat med mamma och islänningarna så satte vi oss i bilen och när vi började rulla insåg vi att vi nog borde stanna en natt till! Det var jättefint väder, soligt och varmt, klockan hade hunnit bli ganska mycket redan med tanke på hur lång körningen är till Kelowna, dessutom hade vi ju inte sett Whistler direkt än (som sagt) så vi stannade en natt till! vi lagade lite köttfärsås, det var riktigt nice att få laga sin egen middag! :)   (det andra boendet vi varit på har inte haft någon spis eller annat så har inte gått)
 
 
Vi tog en promenix i skogen, ut till en sjö, Lost Lake osv.. Det är väldigt fint i Whistler :)
Nu är vi i Kelowna, vägen hit var helt grymt fin!!! :D Jag måste visa er bilder och filmer och allt ihop, men jag hinner inte nu. klockan bara tickar, vi måste sova så vi orkar upptäcka morgondagen! 
 
Men här kommer två filmer från Whistler i alla fall, en från lost lake igår och en från frukosten på HI-Hostel imorse.
 
Ta hand om er! 
Förresten, jag såg en björnunge idag!!! Åååh så söt den var :D På sidan av vägen när vi körde mot Kelowna. Det finns massa björnar här och jag har sagt hela tiden till Younes att jag vill se en - inte möta en - bara se en! Och det fick jag nu. Tyvärr körde jag bil då och min kära kamera-man younes är extremt dålig på att ta kort när jag skriker..han får ingen lön..så jag fick ingen bild på den :/ Men jag är fortfarande happyface för att jag fick se den:D
 
 
 
Jag såg att den enda videon inte gick att kolla på nu när jag provade..det kanske funkar för er..annars får jag prova lägga upp den imorgon igen.... (klicka annars på namnet så kommer ni vidare till den på youtube, kanske funkar då)

Videoblogg

Nu åker vi från Whistler! Mot Pemberton, Kamloops och stannar i Kelowna inatt. Resan ska ta ca 6 tim körtid, men vi kommer stanna på vägen så det tar nog ganska mycket längre tid för oss. :)
 
Nu kommer en video från innan vi startade igår: 
 
 

Whistler!

Lör 2013-06-15, Kl 09,55
 
Nu har vi vaknat här i Whistler och det är dags för frukost! 
Resan igår tog ganska lång tid, vi stannade på en del ställen och det var en göör nice väg hela vägen :D
Körde uppe i bergen längs bergskanten väldigt länge, och det var kanonfint! Den vägen som vi kommer köra idag mellan whistler - kelowna kommer ta ganska många timmar men är utsedd till en av världens finaste motorvägar, kommer bli super coolt att se allt! Just nu är det perfekt väder också, får hoppas att det fortsätter så hela dagen:) 
 
Vi gjorde en liten video igår också, kanske lägger upp den efter frukosten om vi hinner + bilder. Men nu måste jag springa, vi ska checka ut strax. 

Nu åker vi

Vi har köpt en bil!  En toyota rav4, vi har hållt på med det hela dagen och imorgon har vi några grejer att fixa sedan börjar resan upp mot bergen :D
Första stoppet blir whistler! Vi får blogga mer därifrån för vi ska upp om några timmar igen så nu måste vi sova.  
 
Wooohooo! Spännande!
Nu ska vi få se mer av beautiful british columbia
 
 

Vi har fått jobb!

Ons 2013-06-12, Kl 21.56
 
Vi fick jobben i Panorama! :D Det är en resort uppe i bergen, och närmsta stad är invermere, men det är ingen stor stad - mer som en by.. (jag kanske skrev det sist?) I alla fall arbetsområdet är mat & dryck och vad vi har fått info om hittills är att det kommer vara mycket servering, men förmodligen blir det säkert mycket annat också. Vi får se - så länge vi får lön är vi glada, vi gör allt med ett leende på läpparna :D  hur många timmar vi kommer jobba beror på hur bra sommaren blir och hur mycket det blir att göra så klart, men minst halvtid i alla fall - men oftast kan man jobba nästan mer än heltid har de sagt, så vi får se. Om vi är flexibla å duktiga så ska vi nog kunna få lite mer pass. Dessutom så börjar det dö ut där uppe i september ungefär så då får vi ev jobba med annat - kanske städjobb och dyl. inför vintersäsongen. Så vi får vara duktiga helt enkelt i sommar så att vi får mycket jobb även under den perioden då det är för kallt för sommargäster - men för varmt för vintergäster. 
Allt löser sig! :)
 
Så det verkar som att vi ska spendera sommar och vinter i denna miljön nedan. Det ska vi nog klara av.
Vi får väl se om det är lika fint i Rocky Mountains som det är på alla bilder. Men det känns riktigt bra! (denna bilden är dock från Banff)
 
 
Vi hittade en bil igår, som vi hade tänkt köpa, men vi tog den till en mekaniker idag för att kolla på den innan, och det visade sig vara krångel med motorn. Det hade inte behövt vara något stort problem sa de, men fanns tendenser som tydde på att den eventuellt läckte olja osv så vi vågar inte chansa. Vi betalar hellre lite mer och vet att vi kommer fram :) Så vi letar vidare..
Men timothy på Internex tipsade oss om en bra resväg upp till the rockies för att få se många nice ställen, det vore riktigt kul om vi kunde hitta en bil snarast och hinna åka en tur innan!
 
 
Känns dock som det har kommit en gnutta av humörsvängningar nu, vi har bara gått och väntat och varit nervösa och stressade för att vi vill börja jobba och inte velat spendera något extra eftersom vi inte har en inkomst än. Och maten vi äter är inte kanon - det känns på humöret! Vitt bröd. socker till frukost - vi får frukost på vandrarhemmet och så dyrt som det är att bo här så tänker vi inte köpa någon egen frukost. Vi har även tagit med oss bröd + äpple + muffins från frukosten under dagarna för att ha som lunch och sen har vi ätit middag ute, men bara på de billigare ställena så det är ju inte top notch - väldigt gott, men inte alltid vad kroppen vill ha. 
Så idag åt vi riktig mat både till lunch och middag och det behövdes nog + att vi fick jobb hjälpte nog humöret en del :p 
 
Nu ska vi gosa ner oss i sängen och kolla film! :) 
När vi förlängde rummet imorse så sa de att två till skulle flytta in i detta rummet idag (vi bor ju i ett 4-bädds-rum men bara vi är här än så länge) men de har inte checkat in än så vi får väl se om de ramlar in ikväll eller om vi slipper det. 
 
 
Jag vill komma igång med roadtripen upp till bergen nu! :D
Hej så länge! 
 

Tiden går fort när man har roligt

Middagen var ätbar. I tillagat tillstånd såg det ut såhär.
 
 
När Younes "läser" en tidning på japanska så blir det så mycket mer tydligt att han egentligen bara tittar på bilderna..
 
 
 
 
Jag slängde ett par skor hemma innan vi åkte och tänkte att jag skulle hitta ett par nya här istället. Det har jag gjort nu! Fina oranga, tänkte köpa liknande för något år sedan, men det blev aldrig av. Nu var jag redo!
 
 
Vi har vandrat runt massor idag med (och så klart fick jag skoskav på lilltån - sånt som hör till med nya converse). Men jag borde ha gått ner i vikt nu efter allt vandrande! ..I och för sig äter vi inte så bra.. Men äh, jag äger varken våg eller måttband :D
 
Vi hamnade på kitsilano Beach idag, jättefint! Younes var dock otålig så vi låg inte där så länge, men jag har nog tyvärr hunnit bränna mig lite. (trots hög solfaktor)
Det är rätt nice att vara på en strand i bikini och se bergstoppar med snö på i bakgrunden :)
 
 
Welcome to Kitsilano - här sätter vi knivar i träden.  
 Kitsilano är nog förövrigt klassat som den finaste delen i Vancouver, det var här vi blev tipsade om att bo. Absolut inte billigt, men värt det tydligen.
 
 
Här är en liten karta på downtown, alltså bara centrala vancouver. Med lite pilar på några av de ställen vi varit på.
 
 
 
Vi har haft intervju med den andra internex-killen, christopher, nu för någon timma sedan. Han ska prata med företaget som vi ska jobba för nu och under veckan får vi reda på om vi får jobbet där - vi slipper ha intervju med företaget, vilket inte är negativt, eftersom Internex måste fixa ett jobb till oss - det har vi ju betalt för, så han får ju helt enkelt se till att sälja in oss bara nu ;)
Det är typ serveringsjobb, vilket är bra, eftersom man dricksar ordentligt bra i detta landet, så de som tjänar bra pengar är de som har jobb där de får dricks! :D
 
Detta stället ligger i Panorama och vi hade egentligen tänkt åka en bussresa dit upp, men nu sa christopher att det är väldigt praktiskt att ha bil där uppe så vi ska troligtvis köpa denna! Vi ska träffa dem imorgon bitti och kolla på den närmare. Med den kan vi campa istället för att betala för hotell! :D
 
 
 
Haha nä jag skoja bara, vi ska inte köpa den, men den var riktigt cool ;D . Men i alla fall, i Panorma så är det bra med bil eftersom vi ev inte kommer bo jättenära jobbet, det kan vara kul för utflykter och ledig tid, själva staden där är väldigt liten, så det är roligare att kunna åka iväg. så vi får se hur vi ska göra - vi behöver ändå ha bil till roadtripen sen. Vi ska kolla på kostnaden och ta oss en funderare. Själva bilen och bensinen är ju billig, men jag vet inte hur det är med försäkring, skatter och annat. vi behöver även utöka våra körkort så att vi får köra här längre än 3 månader(kostnad på det?!) 
  Timothy på internex sa att han kunde hjälpa oss och tipsa oss lite om detta också, så vi ska prata med honom imorgon.
 
Bussresan som vi hade tänkt ta är med ett företag som gör lite roadtrips. Hela resan tar 4 dagar och man startar i så fall här i vancouver,  åker upp till banff och sen upp genom Rocky mountains och ner igen - avslutas i Banff. På vägen får man se och uppleva väldigt mycket och även prova forsränning, se vattenfall, regnskog, åka båt, guide i nationalparkerna, hike och middagar/lägereld/bbq ihop med alla andra resenärerna. Det skulle vara riktigt kul att få hänga med på det! Men det kostar en del, så de pengarna kan man ju lägga på bil istället med.. vi får se hur det blir.
 
 

Tack å hej för idag/ 
 
 

Middag

Dags för middag! Vi har ätit middag ute alla dagar hittills, så idag blir det hemlagat! lyxar till det med lite vin också.  
 
 

go morron!

Vi haft precis vaknat,  kl är 8.10 . Så här tråkig utsikt har vi nu,  men det är sol och blå himmel så det blir nog lite strand-häng idag,  det har vi ju inte hunnit med än. Göttans! :D
 
(Jag lyckades inte vända bilden i telefonen)
 

Dagar i bilder

Hej! Här kommer bilder från våra dagar!
 
 
Dessa bilderna är från:
 
 

 
 
Sköldpadda
 
Chinatown:
 
 
 
Kvinnan där inne äter soppa med pinnar....
 
Första restaurangen vi åt på - Chive on
 
Vi hittade "systembolaget"
1,75 L Smirnoff i plastflaska. Spriten lämnas dessutom ut i papperspåsar av personalen... Det är som gjort för alkoholister
 
Satt utanför BC Liquor Store, ärlig är alltid bäst,
 
Flygplansmat. Kyckling, pasta, tomatsås + sallad, hallonpaj och cambert ost
 
 
'
 
Det var massa båtar i hamnen med sjörövarflaggor och utklädd bestättning - det var förmodligen något kul event -  de skrek "eeeerrhhh!!" och hade vattenkrig... haha.. Några båtar spelade även hög(!) musik och blev då "jagade" av polisen tills de stänge av. Haha ;)  se klipp nedanför bilden
 
 
 
 
 
I Stanley park: 
 
Varning för rullstolar fanns lite överallt i parken. De kanske har race där på kvällarna. ..hur hög fart kan en rullstol få upp på en grusgång?
 
Dessa djur var inte blyga för människor, jättesöta :)
 
 
Gårdagens middag blev på Red Robin Gourmet Burgers
Lökringar.. inga små lökringar... jag kunde ha dem som armband! Extremt goda vad de med!
 
Lyckligt omedvetna om hur underbart, äckligt mätta vi kommer vara om en stund! 
Det var helt fantastiskt gott! 

Younes har tur + Videoblogg nr 1

Efter att vi hade vandrat runt i Chinatown och var på väg tillbaka mot vandrarhemmet igår så mötte vi en kvinna som matade duvorna, massa duvor! En liten duva flög över Younes lilla huvud och lämnade en liten present på honom... han var inte nöjd, men det var jag! Haha. Han var inte heller nöjd med att jag tog kort på det, men det var värt det ;)
 
 
Younes var nu inte längre på så bra humör och vi gick raka vägen hem för att han skulle kunna duscha. 
MEN! ca 10 min efter den lilla händelsen, så trampar han i ett stort tuggummi, som han inte lyckas få av skon, han bara gnuggar in det mer och mer. haha . Younes var inte glad längre ;)    
 
Tuggummit sitter fortfarande kvar..
 
 
Här kommer vår första videoblogg! 
Vi hade tänkt lägga upp en video på hur det ser ut i chinatown med, men det blev ingen bra video, så vi gör en ny någon dag. :)
 
 
 
 
Nu väntar vi på att vi ska intervju med en annan kille som ordnar resorna till rocky mountain, blir förmodligen imorgon. Så idag har vi hela dagen på oss och ska vandra runt downtown, längs havet upp till Stanley Park hade vi tänkt.
 
 
 
/Younes har kommit över fågel-attacken idag.. tuggummit under skon blir han dock ständigt påmind om vid varje steg han tar.

ny plan, nytt mål!

Younes har haft tur idag. .. eller inte.. Jag hade roligt åt det i alla fall ;) haha,  bilder kommer imorgon! (Eller ikväll blir det för er)
 
Ny plan!
Vi har bestämt oss nu!  Vi ska åka upp till Rocky mountains direkt nu i sommar (och även jobba kvar i vinter,)
Vi kommer förmodligen få jobb i Panorama, det får vi veta efter helgen, men verkar ganska säkert :D
Du kommer bli sjukt bra,  känns helt rätt :D
 
Mer info kommer om allt och även en video om vi lyckas ladda upp den imorgon bitti. Nu ska vi sova,  känns som dygnet fortfarande är fel.
 
 
/younes är inte vän med duvor längre

Vancouver känns grymt bra! :D

Lite fortsättning på förra inlägget blir det nu.. Jag satt och skrev imorse och det gjorde alla andra på hela vandrarhemmet också uppenbarligen så internetet var otroligt segt.. Jag råkade publicera det jag skrivit och kunde sen inte logga in igen för att fortsätta så jag gav upp till slut.
 
 
I alla fall, efter 25 min taxi-resa så var vi framme på vandrarhemmet, HI Hostel, som redan är bokat+betalt för 4 nätter för oss via GoXplore, får se om vi hinner fixa boende innan dess..
 
Lobbyn - där jag sitter och skriver just nu:
 
Rummen vi bor i är uppdelade tjej- och killrum, med 4 sängar i varje, så jag och Younes sov i separata rum första natten. Vi ändrade dock det till inatt, nu sover vi båda i ett annat 4-bädds rum, men där det är både tjejer och killar - lättare att ha alla saker på samma ställe och inte behöva smsa för att kommunicera :p

Strax efter att jag hade kommit in i rummet igår så kom en annan tjej in, vi hälsade på engelska osv, sen frågade hon vart jag var ifrån - vi båda var tydligen svenskar. Melissa är från stockholm och är också här via Internex. 
 
Efter en efterlängtad dusch (det var såå varmt när vi kom fram!) så tog vi en promenad alla tre, kollade området lite. Känns bra! Mycket höghus och mycket fin utsikt! Bergstopparna i bakgrunden har snö på sig, finfint! :D
 
 
Vi somnade tidigt igår,.. eller sent kanske man ska säga, beror på om vi tänker svensk eller vancouver-tid. Sov oroligt inatt, har vaknat många gånger och vid kl 5 var jag helt pigg, det var dock ingen idé att gå upp och jag ville inte väcka de andra tjejerna i rummet. Vid 7 mötte jag i alla fall Younes i lobbyn och sen var det frukost vid 8. Vitt bröd, bagels, sylt, jordnötssmör och cream chees, flingor och apelsin! 
 
Efter frukost letade vi lite boende, vid 11 var det dags för oss alla tre att infinna oss på internex kontor en bit bort. Younes trodde inte att jag skulle hitta - jag var kartläsare-  men det gjorde jag absolut, kl 10.58 var vi framme ;)
 
Younes och Melissa
 
Vi fixade Social Insurance Number och kanadensiskt telefonnr, så mitt svenska är inte aktivt just nu! Jag har det nya simkortet i min gamla telefon, så det är på nr +1604 779 5245 ni får kontakta mig om ni vill något :)
 
Hos internex pratade vi med Timothy, vår kontaktperson, han gjorde oss dock inte mycket klokare... vi diskuterade om vi kanske ska åka upp till bergen nu direkt istället för att stanna i stan i sommar.. Vi har vägt fördelar och nackdelar men kan inte bestämma oss.. vi ska träffa honom imorgon igen för att se vilka jobbalternativ vi har i bergen i så fall. Tufft val, är trött i huvudet efter allt tänkande idag!
 
Jag och Erik, (en annan kille som var med på mötet hos internex). när vi fixade Social Insurance number
 
 
 
Nu checkar vi ut! Dags för kvällsmat, sen ska vi sova. Godmorgon på er sverige! :)
 

flyg

"En evighet, en kort sekund" då kändes flygresan. Men det gick jättebra! :) spela spel,,  kolla film,  doctor who, läsa och äta! Vi fick kyckling m pasta till lunch å kyckling m ris till middag,  även lite chockadpuddig till efterrätt.  Kycklingen kändes som att någon redan hade tuggat, men det var ätbart i alla fall :)
 
Bytet i frankfurt fick vi göra fort,  vi han springa på toa och sen direkt på planet,  det var en bra bit till den andra gaten! 
Jag höll dock på att inte bli insläppt i passkontrollen, han trodde inte på att det var jag. .i mitt pass har  jag har jättemörkt hår, mörka ögonbryn och annan frisyr, nu var jag ju blond och osminkad :p 
 
Väl i Vancouver fick vi vänta på bagaget och sen köa ett tag för att få våra visum. - lämnade flygplatsen närmare 16.30 (Vancouver-tid) med all vår packning 
 

Landvetter

Väntar på påstigning!
Gamla jobbarkompisarna har skickat med mig lite underhållning till planet
Bok om vancouver - kanonbra för jag vet inte så mycket om det faktiskt ;) och spel,  som younes såklart ska förlora på!  :)

Snart!

Sitter och äter frukost och känner mig nervös. Planet går om några timmar.. 13h resa till vancouver. Vi har laddat med film, bok, spel och choklad till flyget. Det ska bli såå spännande! :D 

Imorgon åker vi!

Imorgon, onsdag femte juni 2013 kl 10.25 börjar mitt och Younes äventyr! (igen) 
 
År 2011 åkte jag och Younes till Manchester, England och nu kände vi att det var dags igen! Denna gången bär det av till Vancouver, Kanada. Ett år är planen att vi ska vara borta - det är så länge vi har fått working-holiday-visum.
Vi ska jobba och resa... resa lite till och jobba mer.. och ha riktigt j*vla kul under tiden! :)
 
Företaget GoXplore har hjälpt oss med planerna och fixandet inför resan och via dem har vi fått kontakt med Internex som fixar jobb åt oss - café, restaurang, bar eller dyl. vi får se när vi kommer dit, då börjar intervjuerna! Men jobb är vi i alla fall garanterade via dem - allt kan man få om man betalar ;)
 
Vi kom på detta med ganska kort varsel så senaste månaden har varit minst sagt stressig! Papper, papper och mer papper som skulle fixas! Jag minns att jag sa till Younes att jag aldrig kommer flytta utomlands igen eftersom det var så sjukt krångligt, men nu i efterhand minns jag inte att det varit så jobbigt i alla fall... Men stressade har vi varit!
 
Jag slutade jobbet i onsdags förra veckan och efter det har vi flyttat ut allt från lägenheten och flyttat hem till Partille till mina kära föräldrar - lägenheten har vi kvar, men hyr ut under tiden. Sen dess har vi hunnit med studenter, familjemys, kompis-häng, grillning, bli solbrända, packa väskorna, inhandla de sista detaljerna, känt oss stressade, snaggat younes, tvättat och ätit svensk kebabpizza(!).
 
Jag är inte så nervös än dock, men det kommer väl imorgon, jag har nog inte förstått att vi ska flytta än, och att det är så länge! :)
 
Vår plan är att jobba och ha det gött i Vancouver i sommar, sedan till vintern åker vi vidare till någon av skidorterna och söker jobb där och åker massa snowboard! Sen är även tanken att vi ska få ihop lite fina pengar till en roadtrip genom USA innan vi åker hem. Här på bloggen kommer ni få följa vårt äventyr och vi får väl se om det blir som vi tänkt oss. :)
 
Planet lyfter som sagt kl 10.25 imorgon, vi tar ett snabbt stopp i Frankfurt och flyger sedan direkt till Vancouver och är framme runt kl 23.30 svensk tid, vilket blir kl 14.30 i Vancouver = lååång dag! 
Vi har boende de fyra första nätterna på ett hostel, också fixat via GoXplore och dagen efter ankomst ska vi ha möte med Internex och diskutera jobb mm. Vi har haft en intervju med våran kontakt, Timothy, tidigare och det kändes väldigt bra! 
 
Jag och Younes kommer skriva varsin blogg, vill ni titta in på hans så är det Younes.blogg.se
 
Over and out! Nu ska vi sova...om vi kan somna.. Natti!
 
RSS 2.0