vänskap är guld

Jag är så glad att vi lärt känna så underbara människor här!
Igår bokade jag, Domi och Carrey vår resa till banff. 2 nätter blir det Åker 26e (nästa lördag) efter jobbet och åker hem igen på måndagen den 28e. Det tar ca 2 timmar att komma dit och det kommer bli en helt grym resa. Vi har en del planer och ni får se efter helgen vad som hänt:D 
 
Medans vi bokade hotellet här hemma hos oss så var pojkarna (younes, Doms pojkvän Ryan och Carreys "rumskamrat" Eli) uppe i deras lägenhet i Panorama. (för uppdatering så är det Ryan och Dom (dominique) vi bor med)   I alla fall, efter att vi hade bokat vårt hotell och käkat så åkte vi upp till pojkarna, hängde och tjötade och sen spelade vi en del poker.
 
Åh vad jag skrattar mycket med dessa härliga människor! Jag var helt lycklig igår när jag insåg vilken härlig vänskap vår lilla grupp har :)
 
Dom, ryan och eli är från australien - men bor längre ifrån varandra där än vad sverige är långt. Jag är helt imponerad av avstånden i dessa stora länger! Carrey är från canda, en stor stad ca 6h här ifrån, Edmonton.
 
 
Hur vi alla träffats är såklart genom Pano som ni förstått. Men mer exakt så är det för att Carrey jobbar uppe i köket som tillhör det cafét jag jobbade på i somras, så vi lärde känna varandra direkt. Sen ca en månad in i sommarsäsongen så dök Ryan och Domi upp i Pano. Domi började jobba med mig och Ryan började jobba i baren på restaurangen som younes jobbade på - så de blev snabbt vänner. Även Eli jobbar i den restaurangen så alla de tre har hängt mycket,
   Sen mot slutet av säsongen ville jag, younes, ryan och domi hitta något ställe att bo på - som inte var personalhus så vi bestämde oss för att leta tillsammans. Och det ångrar jag inte alls:D 
   En man som även jobbar med killarna i restaurangen är Jason, riktigt härlig! Det är han som var med när vi flöt i forsen osv som jag skrev om i somras. Hans fru är caféchef på Kicking Horse Café - så det var så vi fick reda på att de behöve folk där och fick ett jobb. Så nu jobbar ju jag och Domi tillsammans där med. 
 
 

Det är ganska skönt att vi både jobbar och bor ihop. Först var jag rädd att vi skulle tröttna på varandra och hitta för mycket sidor som inte passar ihop, som det är lätt att göra om man umgås med någon dygnet runt. Men istället har det blivit så att vi pratar så mycket på jobbet att när vi väl kommer hem så behöver vi inte känna nåt tvång att umgås hela tiden, utan då kan vi utan att känna oss "dumma" sitta och göra vad vi vill på kvällarna. För vissa dagar är det väldigt skönt att få koppla bort allt när man kommer hem och inte behöva umgås och prata. Men samtidigt så är man ändå inte ensam i lägenheten (tex när younes jobbar kväll) vilket jag tycker är väldigt skönt. Jag avskyr att vara själv hemma vissa kvällar (- jag har min mörkrädsla som tar över ibland...)
   
 
Sammanfattningsvis så är jag jätteglad över att ha träffat dessa människor :)
 
Här är det Karolina längst bort, sen jag, sen Carrey och närmast kameran är Dominique
 
 
 
Domi, jag och Rowan. (Rowan bor för tillfället i Banff så honom kommer vi hälsa på där med) 
 
 
Detta är Ryan och Eli i bakgrunden.    (..ryan efter lite många öl..)
 
Ryan, eller "Ron" som många kallar honom. Han pratar ordentligt mycket australiensk dialekt (låter riktigt gött!) och oavsett hur tydligt han försöker säga sitt namn när han presenterar sig så tror de flesta att han säger "Ron" haha. Låter som han säge typ "roön" så det är förståeligt. 
 
Jag vet inte om ni ser var Eli gör med han sitter i alla fall och har plockat isär ett stort paintball gevär som han försöker fixa. Dessa två tävlar om att odla skägg och då tyckte även Eli att det passade med att klä ut sig till terrorist på Halloween. å igår när han satt där och försökte fixa geväret så var det nästan obehagligt.haha. 
men vi får se hur det blir med terroristplanen för halloween, Sa till honom att han får göra det så det set ordentligt fejk ut. jag är oavsett glad att jag känner honom - för mig hade han skrämt annars haha. ;) 
 
 
Younes och Ryan vid pokerbordet 
 
 
 
Det slutade med att killarna åkte ut och vi tjejer var kvar. Denna bilden är tagen av Domi när ryan har satsat alla sina marker mot henne och förlorat - hon sa "ryan, jag ska ta kort på mina marker..du får vara i bakgrunden och se ledsen ut" haha.
 
 
 
 
 
/Glöm inte värdesätt era vänner - nya som gamla! 
 
 
 
 

En bit på vägen

Nu har jag kommit en (pussel)bit på vägen och jag måste acceptera att klockan tickar.
Tiden går fort när man pusslar och lyssnar på poddar om intressanta livsfrågor
 
 Det ser ut som att jag har doppat datorn i vatten på detta kortet... 

Det viktigaste är att ha roligt .

Vi var i secondhand butiken igår, hittade ett trevligt pussel på 1000 bitar som jag startat precis!
Yeey:D
 
 
 
Vi köpte även ett monopol. och låt oss säga såhär;
Det viktigaste är inte att vinna. Det viktigaste är att ha roligt.
 
 
 
/Förlåt pappa, jag vet att du alltid sagt tvärt om. "Roligt kan man ha på fritiden." 
;)

Pumpkin

Idag var det dags att lära sig något nytt! Aktivera hjärnan lite. 
 
Jag kände att det var dags att prova på något som imponerar mig, nämnligen pumpa-konst! (kallas det så?)
 
Jag googlade och youtubade lite och fick inspiration. Gick sedan över till mataffären över gatan och inhandlade mig en vanlig pumpa och två små små söta minipumpor. (allt smått är sååå gulligt!) 
 
Väl hemma igen letade jag igenom alla lådor och skåp för bra verktyg och hittade tillslut lite olika knivar, en "gaffel", vinöppnare och en skalare, Slutade med att jag bara använde en av knivarna och sen skalaren för att gräva med. Funkade finfint!  
   Tejpade med handbollstejp runt nästan hela knivbladet så att jag inte skulle skära mig i handen med, smaart sickan ;)
 
 
Valde att inte gräva ur pumpan, utan bara göra bilder på ytan. 
Jag har aldrig provat detta förrut och det första jag gjorde var ett ansikte. Ett halvt smält ansikte. 
 
 
Det blev sådär, nästa bild blev ett spöke!
 
 
 
 
 
Och tredje bilden blev jag faktiskt nöjd med på riktigt!:D För att vara första gången någonsin så tänker jag absolut vara nöjd!
 
 De små pumporna ska jag också hitta på något kul att göra med, men nu är klockan för mycket, så det får bli en annan dag. 
 
Tror jag kommer ha träningsverk i fingrarna imorgon. Men det var kul att få pyssla och anväda hjärnan lite. Den har satts i vänteläge nu under lågsäsongen känns det som. Haha.
Har ibland aktiverat den med ordspel, suduko och pussel på mobilen. Jag älskar ju att pussla och imorgon har secondhand-butiken öppet så ska försöka hinna dit för att köpa mig ett pussel :)  Har planerat det länge, men de har korta öppettider och endast på de dagar som jag jobbar... 
 
 
/Nu ska jag drömma om pumpor, natti

free tv

Vi har så mycket tid. Låt oss göra något viktigt! Låt oss kolla på serier!
Vi har kollat hela säsongen av "orange is the new black", en netflix-serie som var super bra! (nästa säsong kommer någon gång under 2014... Handlar om en tjej som hamnar i fängelse och hur hennes liv ser ut där inne. Väldigt fängslande, spännande, rolig, och ibland lite obehaglig (jag är känslig) Men den borde ni se! 
 
 
 
jag följer de nya avsnitten av How I met your mother på måndagar kl 9 på kanal nr 201 . Yeeey! :D
Även söta lilla Sheldon får man ju inte missa i de nya avsnitten av Big bang theory!
 
Josse övertalade mig även att kolla på New Girl igen, men där började jag kolla på förra säsongen nu, eftersom jag missat det.
Vi upptäckte även Breaking Bad som sände sitt sista avsnitt nyligen. (tror det var säsong 6 och att det inte kommer något mer) men alla verkade var så ledsna över att den tog slut, så vi gissade att den var värd att se.
och det var den! har redan sett de första 7 avsnitten på några dagar. 
 
 
 
haha ja, det gäller att ta vara på sin tid och spendera den på något viktigt ;)
 
Jag vet dock inte hur noga de är med att folk inte laddar ner här och vad straffet är osv, så det är onödigt att ta risken, vi kollar antingen på netflix eller streamar det från internet. Josse tipsade om sidan Free tv, där de har massa bra serier, går snabbt att "ladda"/buffra dem och det är riktigt bra kvalité! Så där på kollar vi/jag just nu på big bang theory och new girl :) 

hot tub

 
Tog en härlig promenad tidigare idag och njöt av solen
 
hälsade på sköldpaddorna i dammen som solade och gottade sig
 
Sen  åkte younes till jobbet och jag och Dominique åkte upp till panorama och träffade lite vänner och badade bubbelpool
 
/tacksam för en skön dag

Tapas tappas inte

 
Åh så nöjda å glada vi är nu! 
 
 
 
 
 
 
 
Vitlöks- och chilifrästa räkor  (younes favorit)
 
 
 
Baconlindad, philadelphia- och mozarellafyllda små paprikor  
(baconet ramlade av lite när jag tog ur den ur ugnen..)
 
 
Varm chevre på roccula, toppade med honung och nötter. (godast!)
 
 
 
Detta är vad Younes kallade "proshuttorullad delikatessrulle" 
oliver, soltorkade tomater och fetaost rullade i prosciutto.
 
 
 
Baconlindad sparris i balsamvinäger  
(detta gör vi ofta som förrätt och det är alltid lika gott)
 
 
Tzatziki
 
 
Vitlöksfrästa champinjoner
 
 
 
Massa massa underbar vitlök.
 
 
 
/Dags att kolla film, blir nog någon av Astrid Lindgrens idag. Natti
 

Go morron

Inköpslistan är skriven. Ikväll blir det tapas! Nu ska vi gå till invermeres museum,  för ja, tydligen så finns det ett sånt här. 
Younes fyller på hjärnan med kunskap först bara. 
 
 
 

Halloween förberedelser

Imorse var första morgonen som jag behövde skrapa rutorna. Tur att det står en skrapa i vår svale redo att användas. ., eftersom vi inte köpt någon än. 
 
men nu är det sol och skönt ute så jag och younes ska prominixa lite.
 
 
Dagens utmaning på jobbet var att komma på vad för halloween mönster vi kan göra på kaffena
Såhär blev min pumpa
 
 

kaffe

Lunchrast i kaffe-görandet!
Tror jag får lära mig gilla kaffe snart för det finns så mycket spännande.
 
 
Denna latten fotade jag under upplärningen när jag lyckades göra min första "rosetta"
 
 
/en bra dag med mycket leenden! det laddar batterierna :) 

jag är ju grym!

Nämen oj så stolt jag blir över mig själv ibland. Inte visste jag att jag var proffs på Flygande Jacob!
Younes kommer vara en lycklig man när han kommer hem från jobbet snart och får god kvällsmiddag. 
 
 
/Godnatt Canada. Godmorgon Sverige. Godmorgon mitt saknade Göteborg!

matdags!

Nu ska jag försöka mig på att laga flygande jakob! :) 
namnamnam! 
Här är en bild från google . Detta är ingen vacker maträtt, men otroligt god! :D

Saknad

Jag bläddrade igenom mina foton på facebook och hittade den här! 
En bild på oss tre, det har vi tyvärr inte många av. 
Jag saknar er älskade mamma och pappa 
 
 

Den som väntar på något gott väntar alltid för länge..

Det är så mycket jag ser fram emot och jag är otålig!
 
Allt känns bara som en enda lång transportsträcka, väntan, längtan på nästa äventyr. Lågsäsongen är tråkigt. jaa.. 
Vi trivs bra i vårt hem och jobbet funkar bra, men vi är inte här för det "vanliga" livet (vilket jag längtar hem till jättemycket!) Utan vi vill åka snowboard nu! Vi vill åka på roadtripen som vi planerar och vi vill komma hem igen och träffa familj och vänner och komma igång med vårt liv hemma. Jag är otålig. 
 
   Visst finns det saker vi kan göra nu med, som tillexempel mini-semester till Montana som vi gjorde förra veckan, Det var kanonmysigt! Men vi vill inte göra så mycket sånt bara för att "ha något att göra", vi vill spara våra pengar nu för att kunna lägga dem på det vi verkligen vill göra. Vi vill ha så mycket som möjligt över för att kunna göra en så spännande roadtrip som möjligt sen! :)  
    Saker som vi hittar på nu känns mer som utfyllnad i vardagen, vilket jag på ett sätt tycker är grymt viktigt, vardagslyx är bra för själen, eftersom livet inte är en väntan på något bättre, livet är nu! Och självklart gör vi det bästa vi kan av det just nu, men vi vill inte lägga för mycket pengar på det och känslan är ändå på något sätt som att vi väntar. 
 
   Jag önskar att vi kunde spola fram tiden en månad. För om en månad, i början av November öppnar vissa av skidorterna runt omkring oss! :D
Planen är att jag och Younes slutar våra nuvarande jobb runt 15 november och har ca två veckors semester innan vi börjar jobba på Panorama 3 december. Den tiden kommer vi spendera i backarna så mycket som möjligt:)
 
 
 
 
RSS 2.0